• 23/04/2024

Morgen verkeersomleidingen, ontgravingswerken in Wezel, fietsparels in Mol

MOL –  Morgen zondag 30 juli gelden extra verkeersmaatregelen voor het Provinciaal Kampioenschap wielrennen voor vrouwen. Zo geldt onder meer van 12.30 uur tot 19 uur een doorgangsverbod in een aantal straten op het parcours. De wedstrijd start om 14 uur ter hoogte van Café ’t Smetje, Sluis 180. De vrouwen rijden twaalf plaatselijke rondes van 7,5 kilometer.

 Volgende maatregelen gelden van 8 tot 18 uur: stilstaan- en parkeerverbod in Diepestraat vanaf Holleweg tot Sluis, Hooibergen, Sluis, vanaf Diepestraat tot Meergorenbaan en in Boerestraat.

 Volgende maatregelen gelden van 12.30 uur tot 19 uur: de wielrensters volgen volgend parcours: Sluis – Boerestraat – Brandstraat – Aardbemden – Fransveld – Dalstraat – Brandstraat – Kapellestraat – Postelarenweg – Rollekens – Achterbos – Sluis.

Op het parcours worden volgende verkeersmaatregelen ingevoerd: parkeerverbod, doorgangsverbod in Brandstraat, tussen Boerestraat en Sluis, St.-Bernardusstraat ter hoogte van Sluis, Hooibergen, tussen Sluis en Binnenvelden, voor de plaatsing van de volgwagens en de reclamekaravaan.

Doorgangsverbod, uitgezonderd plaatselijk verkeer in Postelarenweg (gedeelte tussen Bossestraat en Turnhoutsebaan in de richting van de Turnhoutsebaan) en enkelrichting in Kapellestraat (Brandstraat tot Turnhoutsebaan) in de richting van de Turnhoutsebaan.

Nu maandag 31 juli start aannemer AAG Nys uit Dessel met de ontgravingswerken op de begraafplaats van Wezel.

De begraafplaats zal tijdens deze werken, die tot half september duren, volledig afgesloten zijn voor bezoekers. Begravingen kunnen wel steeds plaatsvinden.

In oktober start aannemer MCM uit Retie met de herinrichting. Tijdens deze werken is de begraafplaats gedeeltelijk toegankelijk, al kunnen de werken voor wat hinder zorgen.

Op zondag 6 augustus gaat de Gidsenkring van Mol op zoek naar verborgen fietsparels.

Er wordt gestart om 14 uur aan het station, voor een drie uur durende fietstocht van twintig kilometer (zie foto). Ontdek pittoreske plekjes van enkele gehuchten in combinatie met fietsplezier. De begeleide fietstocht kost vijf euro en is gratis voor kinderen jonger dan twaalf jaar.

Deze activiteit is een UiTPAS-activiteit. Dat betekent dat je met je UiTPAS een punt kan sparen als je deelneemt. Als je recht hebt op korting, betaal je ook maar één euro. De fietstocht is niet rolstoeltoegankelijk. Vooraf inschrijven is niet nodig maar wel mogelijk via www.visitmol.be/oppadmeteengids.

Jeugdhuis Tydeeh organiseert op vrijdag 11 en zaterdag 12 augustus ‘Symbiose’: een nacht waar elk idee gewekt kan worden. Ben jij de volgende Nam June Paik of moet je jouw idee nog altijd uitwerken? Doel is om in één nacht een complete expo op poten te zetten. Ga jij deze uitdaging aan? Schrijf je dan uiterlijk op vrijdag 4 augustus in via https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScFIjF9hluQBxX_AUg4mXGN636oo3LjvdDBq8ZD3MbDq4fznw/viewform. Zaterdag 12 augustus is iedereen welkom om de expo te bezichtigen tussen 13 en 17 uur.

Tijdens deze nacht vol dj’s, volledige vrijheid, samenwerking en creatieve sferen is er voor iedereen een plaats voorzien in jeugdhuis Tydeeh, Rivierstraat 8. De nacht wordt ingezet met een barbecue. Daarna vliegt men erin met als doel om tegen zaterdagochtend een complete expo op poten te zetten. (EM / Foto Gemeente Mol)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten