• 19/07/2024

Morgen spektakel in Deurne, PFOS-maatregelen in Schoten, nieuwe enquête UA

DEURNE – Meer dan een maand na de aankomst van de nieuwe havenkraan als bouwpakket, is de opbouw compleet en verhuist deze over het water naar haar nieuwe positie langs het Albertkanaal. De oude kraan verhuist in de tegenovergestelde richting, naar de Merksemsesteenweg. Het belooft een indrukwekkend spektakel te worden.
 
Morgenvroeg zal Gosselin Logistics de kraan naar haar nieuwe plaats op de containerterminal verhuizen over het water. Hiervoor doen ze beroep op VICTROL – Heavy & RORO Pontons die een ponton zullen aanleveren om beide kranen over het Albertkanaal te vervoeren. Gosselin verwacht dat deze position switch met de oude kraan de hele dag in beslag zal nemen en gaan rond 7 uur ’s ochtends van start.
 
De stalen reus werd op maandag 3 mei in stukken via de binnenvaart geleverd. Sindsdien heeft Gosselin Logistics samen met enkele specialisten van Konecranes Germany en Sarens onafgebroken gewerkt om de nieuwe kraan te assembleren. Na enkele dagen van zware testen met containers en het liften van andere ballasten werd de kraan goedgekeurd voor gebruik.
 
De nieuwe Konecranes Gottwald model 5 kraan heeft een radius van 51 meter en zal voornamelijk ingezet worden voor containers en breakbulk cargo. De kraan heeft een maximum capaciteit van 125 ton en is daarom uitermate geschikt voor de heavy lifts. De aankoop van deze kraan is een rechtstreeks gevolg van de verbreding van het Albertkanaal en de uitbreiding van de kaaimuur van Gosselin. Marc Smet, CEO van Gosselin Group: ‘We zetten in op de binnenvaart en op multimodale oplossingen om de druk op onze (lokale) wegen te verlichten en zekerheid te bieden aan onze klanten. Het aantal behandelde containers blijft immers stijgen.’
 
Het Agentschap Zorg en Gezondheid stelt een aantal voorzorgsmaatregelen op naar aanleiding van de PFOS bodemverontreiniging in de omgeving van de 3M-site in Zwijndrecht. De gemeente Schoten wijst er de inwoners van de wijken Deuzeld, De Lek, Winkelstap, Melkerijstraat en List op dat zij in de zone vallen waar men slechts één eigen geteeld ei per persoon per week mag consumeren. Je hoeft de kippen zeker niet weg te doen. Voor alle andere inwoners worden voorlopig geen maatregelen genomen.
 
De Grote Coronastudie van UAntwerpen wordt vandaag voor de 39ste keer georganiseerd. Koen Pepermans, sociaal wetenschapper op de Stadscampus: ‘Sinds vorige week zijn nieuwe versoepelingen van kracht. Er kan nu heel wat meer. In deze nieuwe editie van de Grote Coronastudie willen we de deelnemers onder meer vragen in welke mate ze gebruikmaken van de nieuwe mogelijkheden. Feesten tot maximaal 50 personen zijn heel lange tijd niet mogelijk geweest. Misschien willen veel mensen die gemiste verjaardagen bijvoorbeeld inhalen deze zomer. Organiseert u zelf een feest met maximaal 50 aanwezigen? Bent u er voor eentje uitgenodigd? Gaat het om een feest binnen of buiten? En gaat u op de uitnodiging in, of kijkt u liever nog even de kat uit de boom? Hoe kijkt u naar de matchen van de Rode Duivels? Thuis in de eigen bubbel? Spreekt u met enkele vrienden en kennissen af bij iemand thuis? Of kijkt u georganiseerd in groot gezelschap, met outdoor maximaal 400 aanwezigen? De enquête kan worden ingevuld tot 22 uur via www.corona-studie.be  (EM / Foto Gosselin Group)
 
 
 
🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten