• 19/05/2024

Morgen opent nieuwe buurtsupermarkt van Spar in hartje Mechelen

MECHELEN – Vanavond organiseerde Spar een feest met hapjes en drankjes op Lamotsite in hartje Mechelen.

Zaakvoerder Kristof Merckx en Gabriella De Francesco (Groen), schepen van sociale zaken, diversiteit en gelijke kansen, ontvingen de genodigden. Morgen, vanaf 8 uur, opent de nieuwe buurtsupermarkt voor iedereen.

De winkel is ruim 1 300 vierkante meter groot en biedt een breed assortiment aan verse en lokale producten.

Blikvangers zijn onder meer de afdeling Enjoy – specifiek gericht op gezonde lunch -, de afdeling met ter plaatse versneden vis, het centrale eiland van Brouwerij Het Anker, en de koffiebar van de Mechelse koffiebranders Kaffefabrik.

De afgelopen maanden werd de winkel volledig vernieuwd en voorzien van de nieuwste technologieën, zoals energiezuinige koelinstallaties en ledverlichting. En er werd natuurlijk volop gezocht naar personeel.

Spar Mechelen Lamot heeft een team van 75 unieke medewerkers met heel diverse achtergronden.

De opening van de winkel is met andere woorden niet alleen de start van een nieuwe supermarkt en ontmoetingsplek voor de buurt, maar ook de start van een nieuwe inclusieve werkomgeving in hartje Mechelen ongeacht leeftijd, gender, religie of afkomst.

De winkel is dan ook trots op haar diversiteit aan medewerkers. Merckx: ‘We willen een winkel zijn waar iedereen zich thuis voelt. In ons team vind je mensen met zeer diverse achtergronden, waaronder mensen met een migratieachtergrond, mensen die het Nederlands nog beperkt of niet onder de knie hebben, mensen die minder kansen krijgen op de arbeidsmarkt omwille van heel uiteenlopende redenen.

Al jaren voeren we in Spar Merckx Mechelen in de Brusselsesteenweg een personeelsbeleid dat inzet op gelijke kansen en verankering in het sociaal weefsel in de buurt. Die visie trekken we door in de nieuwe Spar Mechelen Lamot.’

Annelies Boelaert, HR verantwoordelijke: ‘We geven kansen aan mensen om nieuwe vaardigheden aan te leren, we bieden hen een mooie werkplek waar ze zelf ook in stralen en niet onbelangrijk: Nederlands leren doe je ook door het te spreken en deze kans bieden wij op de werkplek.’

‘Klanten en medewerkers die niet dezelfde taal spreken, maken zich toch verstaanbaar en leren zo bij.’

Al vele jaren is er een nauwe en vruchtbare samenwerking met Stad Mechelen op vlak van tewerkstellingskansen. De Francesco: ‘Wij zijn bijzonder fier op Spar Mechelen en hoe zij al vele jaren diversiteit omarmen en die mee uitdragen. Ze tonen in de praktijk hoe ondernemers mee maatschappelijke verantwoordelijkheid kunnen nemen en een bijdrage leveren aan de lokale gemeenschap. Door de samenwerking hebben we al tientallen werkzoekenden met een lange afstand tot de arbeidsmarkt nieuwe kansen kunnen geven. De samenwerking met Spar Mechelen, zowel aan de Brusselsesteenweg, maar nu ook aan de Haverwerf, past perfect in ons eigen beleid om in de eerste plaats te kijken naar de motivatie van mensen in plaats van hun achtergrond of verleden.’ (EM)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten