• 14/06/2024

Morgen openen zwemvijver Boeckenberg en openluchtzwembad De Molen

ANTWERPEN – Morgen zaterdag 14 mei gaat het seizoen van de twee Antwerpse openluchtzwembaden officieel van start. Tot en met zondag 18 september kunnen zwemliefhebbers terecht in zwemvijver Boekenberg in Deurne en openluchtzwembad De Molen op Linkeroever voor niet-overdekte waterpret. Zwemvijver Boekenberg kreeg bovendien zopas een Blue Flag-kwaliteitslabel . Antwerpen heeft twee toplocaties om te zwemmen in openlucht.

In de groene omgeving van het Deurnese Boekenbergpark kunnen sportievelingen in alle rust genieten van de 73 meter lange zwemvijver (zie foto), nog steeds een van de grootste van Europa. Meer dan 22 000 planten zuiveren het water op een natuurlijke manier, waardoor er geen chloor of andere chemicaliën in het water van de zwemvijver zitten.

De zwemvijver behaalde onlangs het internationale kwaliteitslabel Blue Flag. Dat gebeurde na toetsing aan een aantal strenge criteria voor ecologische omgeving, veiligheid, toegankelijkheid, duurzaamheid en pedagogische aspecten. De blauwe vlag die symbool staat voor het dragen van het label wordt op woensdag 18 mei in Oostduinkerke officieel overhandigd aan Sporting A. Daarna zal ze in volle pracht en praal wapperen aan de zwemvijver.

De toegang is gratis, bij grote drukte wordt de tijd per zwemmer wel gelimiteerd. Alle verdere praktische info over de zwemvijver is te vinden op https://www.antwerpen.be/nl/overzicht/sporting-a/zwembaden/zwemvijver-boekenberg-deurne.

Aan het Sint-Annastrand op Linkeroever is ook openluchtzwembad De Molen helemaal klaar voor het zomerseizoen. In het grote 50-meterbad zwemmen bezoekers in water met een temperatuur van een constante en zeer aangename 28 graden. De allerkleinsten plonsen naar hartenlust in het kinderbad. Wie tussen de zwembeurten door even wil rusten, kan dat doen op de grote grasweide. Door schilderwerken aan het plonsbad en zaaiwerken aan de ligweide gaan deze twee delen van De Molen wel pas een weekje later open: op zaterdag 21 mei.

Net zoals vorig seizoen is de volledige site van het openluchtzwembad rookvrij, uitgezonderd een apart afgebakend deel van de ligweide. Sporting A sluit daarmee aan bij de campagne van Generatie Rookvrij. Die streeft ernaar om elk kind dat na 2018 wordt geboren, rookvrij te laten opgroeien. Tarieven en alle verdere praktische info over De Molen is te vinden op https://www.antwerpen.be/nl/overzicht/sporting-a/zwembaden/openluchtzwembad-de-molen.

Peter Wouters (N-VA), schepen voor sport: ‘Sporting A en de vele zwemmers staan te trappelen om het openluchtseizoen in te duiken. Met de aangekondigde temperaturen belooft het openingsweekend meteen een voltreffer te worden. Dat zwemvijver Boekenberg heel binnenkort voor het eerst de gerenommeerde Blauwe Vlag mag hijsen, is een verdiende beloning en erkenning voor de inspanningen die de stad er al jaren levert op het vlak van waterkwaliteit, duurzaamheid, hygiëne, veiligheid en toegankelijkheid.’ (EM / Foto Sporting A)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten