• 20/06/2024

Morgen openen drie nieuwe (fiets)buurtparkings, kinderactiviteiten in Deurne

ANTWERPEN – Het aantal buurtparkings in Antwerpen blijft toenemen. Morgen opent de stad drie nieuwe buurtparkings: één voor auto’s in de Borrewaterstraat (Merksem), twee voor fietsen in de Driekoningenstraat (Berchem) en in de Koningin Elisabethlei (Antwerpen). Daarnaast wordt de bestaande buurtparking in de Michel de Braeystraat uitgebreid met extra autostaanplaatsen.

Buurtparkeren is een van de initiatieven waarmee stad Antwerpen de parkeerdruk op straat wil verminderen. Bewoners kunnen aan een voordelig tarief een parkeerplaats huren voor hun auto, motor of (bak)fiets. Enkele parkings laten ook werknemers of eigenaars van omliggende winkels of bedrijven toe. Koen Kennis (N-VA), schepen voor mobiliteit: ‘Dankzij buurtparkings vermindert het zoekverkeer van auto’s, en zijn er minder rondslingerende fietsen op de straten en pleinen. Het is ook een geschikte en veilige oplossing voor mensen die hun fiets(en) niet thuis kunnen stallen wegens plaatsgebrek.’

Morgen openen buurtparkings in de Borrewaterstraat 6/8, Merksem (twaalf deeltijdse autostaanplaatsen in de bovengrondse parking van Lidl), de Koningin Elisabethlei 22, 2018 Antwerpen( achttien fietstaanplaatsen en drie bakfietsstaanplaatsen in de ondergrondse parking van het Provinciehuis) en in de Driekoningenstraat 88,Berchem (68 fietsstaanplaatsen en zes bakfietsstaanplaatsen. Daarnaast wordt de buurtparking in de Michel de Braeystraat 55, 2000 Antwerpen uitgebreid met twintig voltijdse autostaanplaatsen. In totaal creëert de stad dus bijkomend 32 parkeerplaatsen en 95 fietsstaanplaatsen in buurtparkings.

Gebruikers die op voorhand hun parkeervergunning voor bewoners inleveren, ontvangen een subsidie van twintig euro per maand. Voor de buurtparking in de Michel de Braeystraat kan geen subsidie worden aangevraagd. Wie een plaats wil huren, kan contact opnemen via buurtparkeren@antwerpen.be. Aanvragen worden behandeld in volgorde van ontvangst.

Inmiddels zorgde de stad ook in heel wat andere wijken voor buurtparkings. Vanaf morgen zijn er in totaal 2 543 buurtparkeerplaatsen waarvan 1 281 voor auto’s, 1 210 voor fietsen en 52 voor motors. In totaal zijn er 77 buurtparkings waarvan 25 fietstrommels en 52 parkings voor auto, fiets of motor. De stad blijft actief zoeken naar plaatsen of panden voor buurtparkings. Meer info www.antwerpen.be/buurtparking.

In Deurne kunnen kinderen zich niet vervelen tijdens de krokus- en paasvakantie. Het district organiseert een heleboel activiteiten om je oogappel een deugddoende vakantie te bezorgen.

Op maandag gaan de kinderen op uitstap naar onder meer een trampolinepark, Bobbejaanland of op avontuur in de Ardennen. Tijdens de krokusvakantie genieten ze van verschillende creatieve en sportieve workshops. In de paasvakantie zijn er ook workshops en is er de vijfdaagse talentenweek ‘KleineKunstKracht’ waar kinderen worden ondergedompeld in de wereld van dans, regie, atelier, decor, muziek, taal en kunst. Meer info en inschrijven (vanaf woensdag 2 februari) via www.antwerpen.be/Akaartjeugd. Je schrijft je kind telkens in voor een week. Er is geen voor- of na-opvang. (EM / Foto Walter Saenen)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten