• 20/05/2024

Morgen fruitplanting in Morkhoven en heropening De Musette in Boom

HERENTALS – Vrijwilligers van het Voedsel+Dorp-project van Provincie Antwerpen, Velt vzw en stad Herentals slaan morgen zaterdag 5 maart aan het planten. Naast fruitbomen komen er ook frambozen en allerlei soorten bessen op een perceel van 900 vierkante meter in de wijk Koninkrijk. Samen eetbaar groen planten, is een opstapje naar het ultieme doel: een groene ontmoetingsplek creëren voor alle buurtbewoners.

Velt vzw begeleidde de Herentalsenaren. Tijdens enkele participatieavonden kregen de plannen voor het beschikbare perceel centraal in wijk Koninkrijk meer en meer vorm. Via een trage weg kan iedereen het groene perceel bereiken dat binnenkort een eetbare invulling krijgt.

Om de keuzewijzer eetbaar groen te promoten, startte provincie Antwerpen samen met Velt vzw en RURANT vzw nieuwe initiatieven rond eetbaar groen in Herentals, Edegem, Schelle en Grobbendonk. De lokale besturen zorgen voor beschikbare ruimte en geëngageerde inwoners kiezen onder begeleiding van Velt vzw of RURANT vzw welk eetbaar groen daar geteeld zal worden. Het kunnen zowel kleinschalige initiatieven zijn die volledig gedragen worden door vrijwilligers als grotere realisaties waarbij een samenwerking met professionelen nodig is. De keuze is onder meer afhankelijk van de locatie en de doelstellingen die worden vooropgesteld. Het kan gaan om een moestuin, een voedselbos, een boomgaard, volkstuintjes, een CSA-boerderij, een openbare pluktuin, … of een combinatie van verschillende elementen. De keuzewijzer vind je hier: https://www.provincieantwerpen.be/aanbod/dese/dlp/keuzewijzer-eetbaar-groen.html

Ook morgen heropent wielercafé De Musette haar deuren (zie foto). Ook dit voorjaar valt er weer heel wat te beleven aan het fietsbelevingspunt De Velodroom van Provinciaal Recreatiedomein De Schorre in Boom.

Tijdens de ‘winterslaap’ hebben de medewerkers aan de Rupeldijk niet stilgezeten. Achter de schermen deden ze heel wat voorbereidingen voor de komende maanden. Zo werd de menukaart aangepast, met onder meer twee extra soorten tapasschotels ‘Flandrien’ en ‘La Primavera’. Bovendien hebben ze enkele leuke activiteiten op de kalender gezet.

De Musette pakt elke derde zondag van de maand uit met een ontbijtbuffet voor 22 euro.  Het eerste ontbijt staat gepland op zondag 20 maart van 9.30 uur tot 11.30 uur.  Wegens groot succes herneemt De Musette haar bierproefavonden met lokale brouwerijen. Op zaterdag 26 maart geniet je van vijf biertjes van brouwerij Ganzenhof uit Schelle. Op zaterdag 28 mei is het de beurt aan brouwerij Leste uit Boom. Je kan er ook het eigen Schorrebier proeven én genieten van kazen en chocolade. Laat je bovendien als bezoeker onderdompelen in een unieke sfeer zoals de Flandriens van weleer konden ervaren. De inkleding wekt gegarandeerd nostalgie op naar het rijke wielerverleden van Vlaanderen. Is bier niet helemaal je ding? Schrijf je dan samen met vrienden/vriendinnen in voor een van de cocktailavonden op zaterdag 30 april of zaterdag 18 juni. Je krijgt er telkens drie verschillende cocktails en één mocktail, aangevuld met tapas. De Musette is elke week open van donderdag tot zondag en ligt aan fietsknooppunt 26 (Hoek 129 Boom). Meer info: www.musette.be. (EM / Foto Britt Guns)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten