• 21/06/2024

Morgen blijft het droog, zondag regent het, dus maak vlug je keuze

ANTWERPEN –  De activiteitenkalender draait weer overuren. Hier alvast een paar tips voor uitjes dit weekend.

*ANTWERPEN – Morgen heropent Bibliotheek Brederode met een feest voor de hele buurt. Na de officiële opening is er gratis chocomelk en pannenkoeken (tot 13 uur), theater Hutsepot (12.30 uur) en interactieve muziek (15 uur). Iedereen is welkom om de wijkbib te herontdekken vanaf 12 uur. Verder griezeltekenen met illustrator Leslie Saurus (13.30 uur), een steltenloper, 1 000 geluksvogels vouwen, een affichespel en het rad van geluk.

*MORTSEL/DUFFEL/LIER/KONTICH – Morgen, van 10 tot 18 uur, organiseert Opnieuw & Co, samen met de andere Vlaamse Kringwinkels haar jaarlijkse Retrodag. Ze hebben een uitzonderlijke lading retrospullen klaarstaan, om hun klanten in de tweedehandswatten te leggen. Het blijft niet enkel bij meubels, ook voor vintagekleding, brocante, servies en andere hebbedingetjes uit de vorige eeuw, kan je in de vijf winkels terecht.

*DEURNE – Het Multidisciplinair Psychopedagogisch Centrum Kinderen Centraal viert morgen haar tienjarig bestaan van 14 tot 17 uur aan de Bisschoppenhoflaan 436-444. Het centrum heeft gedurende deze tien jaar hard gewerkt aan het psychisch welzijn van kinderen en jongeren en hun context. Er is een akoestisch optreden van Stef & De Tong, een zoektocht naar de knuffel van Ali door Atelier Niyaah en een photobooth van Illugin.

*TURNHOUT – ‘Met Internationale Vrouwendag nog vers in het geheugen, trekt het lokaal bestuur morgen de Gasthuisstraat in om actie te voeren voor een gelijke behandeling van mannen en vrouwen. Er zijn flashmobs van het vrouwenensemble CantaBella om 14 uur (hoek Gasthuisstraat-Leopoldstraat), 14.15 uur (C&A), 14.30 uur (Hema), 14.45 uur (H&M) en 15 uur (Gasthuisstraat, ter hoogte van Belfius Bank).

*HEIST-OP-DEN-BERG – Atelier Louis, Gastveld 4, stelt vanaf morgen werken van twee kunstenaars voor  in een duo-expositie: Anina Deetlefs en Matthew Hindley (zie foto). Anina heeft haar niche gevonden in groot- en kleinschalige portret-en figuratieve studies. Matthew is één van Zuid-Afrika’s meest erkende opkomende schilders. Te bekijken tot en met zaterdag 25 maart, elke zaterdag van 14 tot 18 uur en elke zondag van 13 tot 17 uur en op afspraak.

*MOL – Jeugdhuis Tydeeh organiseert morgen de ‘Beursfuif: Tydeeh goes Wall Street’. De drankprijzen schommelen dan via het principe van vraag en aanbod. Maar pas op voor de beurscrash. Kies dus verstandig, want wat en hoeveel jij drinkt bepaalt de prijs. Men drinkt met verschillende jeugdhuizen samen. De deuren openen om 21 uur. De toegang is gratis. Er geldt een dresscode ‘Business Smart’.

Heb jij tijdens de paasvakantie, van maandag 3 tot vrijdag 14 april, kinderopvang nodig in Mol? Vanaf morgen 9 uur, kan je online reserveren tot en met de werkdag voor het opvangmoment (11 uur) via  https://mol.i-active.be/lid/iactive/f?p=167:101.

*KALMTHOUT –  Bandnight is aan zijn zesde editie toe. Kom morgen vanaf 20 uur gratis originele bands checken in JH Govio, Dorpsstraat 1. Colour is een driekoppige rockband uit Kalmthout die een mix brengt van progrock en hardrock en doet denken aan Yes, Black Sabbath en Sleep. G.U.S.T. is een three piece uit regio Turnhout. Na wat jammen in andere bands was het tijd om met wat nieuwe riffs te vozen.

*LINT – Ben je op zoek naar een school voor je kleuter of kind van de lagere school? Breng dan morgen een bezoekje aan de drie Lintse scholen: Basisschool van het GO! De Lintwijzer (tussen 10 en 13 uur), Basisschool van het GO! De Wilg en Gesubsidieerde vrije basisschool Mater Christi (tussen 9.30 uur en 13 uur).

Edwin MARIËN

Foto Atelier Louis

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten