• 14/07/2024

Mooiste tijd voor bezoek aan Kalmthoutse Heide, K3 en De Romeo’s gratis in Schoten

KALMTHOUT – Wie van natuur houdt, moet deze periode zéker afzakken naar Kalmthout. Hoogzomer, dat betekent immers een explosie van paarse struikheide in de gemeente en dat van half augustus tot eind september. Geen mooiere plek om deze purperen pracht te bewonderen dan het Grenspark Kalmthoutse Heide.

Met zo’n 6 000 hectare aan natuur en heel wat heidegebied leent dit gebied zich uitstekend voor een toeristische uitstap in een bijzondere omgeving: prachtige vennen, feeërieke uitzichten, afwisselende natuurlandschappen én unieke landmarks domineren dit bijzondere stiltegebied in de Noorderkempen. Dit natuurgebied, pal op de grens tussen België en Nederland, is er zeker eentje waarvoor je je wandelschoenen uit de kast wil halen. In het Grenspark kies je uit liefst 28 aangeduide wandelingen. Onze persoonlijke favorieten? Libel (4,7 kilometer, Schaap (8,5 kilometer) en Duin (7,5 kilometer). Voor twee euro koop je een bezoekerskaart bij Visit Kalmthout. Ook op de website van Grenspark Kalmthoutse Heide vind je trouwens heel wat informatie.

Het verbindingswandelpad aan de Markgraaf biedt een magnifiek vergezicht over de paarse heide. Hetzelfde geldt voor de Drielingvennen: het schitterende paranoma maakt de extra kilometers die je overbrugt, absoluut de moeite waard. Ook de Putse Moer en het open heidegebied op wandelpaden Schaap en Duin bieden gegarandeerd een voortreffelijk zicht. Sluit je bezoek af met een bezoek aan de nieuwe brand- en uitkijktoren, een van de populairste trekpleisters in de regio. De toren biedt een 360 graden panoramisch uitzicht vanop het hoogste bezoekersplatform. Dankzij het uitgestrekte uitzicht waan je jezelf op safari in Afrika.

Op 26 augustus 2023 organiseert de dienst Jeugd en Gezin de 24ste editie van Park Happening Schoten. Doorheen de dag kunnen kinderen en jongeren genieten van een groots aanbod aan dagactiviteiten en ’s avonds staat er een gratis line-up op het programma.

Vanaf 11 uur kan je er terecht voor springkastelen, bungee trampolines, een huifkarrenrit, grime en zelfs een heuse deathride en dit tot 18 uur.

Ketnet Junior presentatrice Sarah en haar sidekick Bavo (piano, gitaar) brengen samen het muzikaal erfgoed voor peuters en kleuters tot leven van 16 tot 18 uur.  Van ‘Op een rode paddenstoel’ tot ‘Ik zag twee beren’ zingt Sarah de klassieke kinderliedjes helemaal op maat van de jongste muziekliefhebbers. DJ Ive P is ondertussen al een vaste waarde op Park Happening Schoten. Met zijn leuke kinderdisco warmt hij van 16.30 uur tot 17.15 uur de jongste bezoekers op.

Het is een heel bijzonder jaar, K3 bestaat namelijk 25 jaar. Deze meidengroep hoeft wereldwijd geen introductie meer. Al sinds 1998 doen ze waar ze goed in zijn: mensen gelukkig maken met blije, enthousiaste en pakkende liedjes. Ze treden op van 17.30 uur tot 18 uur. Hoe ziet een show van Uncle Phil eruit? Wel, zoals een verjaardagsfeestje van Rihanna met Calvin Harris en Armin Van Buuren achter de draaitafel. Timberlake, Bruno Mars en Dua lipa achter de bar. Nicki Minaj, Will Smith, Ed Sheeran en J-Lo op de guestlist. Daft Punk die samen met Lenny Kravitz komen partycrashen. De explosieve show van coverband Uncle Phil is een live mash-up van hits en nog grotere hits. Zij brengen hun optreden tussen 20 uur en 20.15 uur.

De Romeo’s konden al eens eerder kennis maken met de Park Happening in Schoten. Nu, negen  jaar later, komen ze terug om weer eens het beste van zichzelf te geven. Dit jaar staan Chris, Gunther en Davy al twintig jaar samen op het podium, in Schoten van 22 uur tot 23.15 uur. Na De Romeo’s sluiten Laston & Geo, twee Antwerpse vrienden af. Zij draaien al bijna twintig jaar samen platen en verloren hun ziel aan de muziek. Info hier (EM / Foto Gemeente Kalmthout)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten