• 15/07/2024

Mon Mol Martre met 160 artiesten, Woefkeswandeling, weerbaarheidstraining

MOL – Kunsthappening Mon Mol Martre (zie foto) zit ook dit jaar weer vol creatief talent. Geniet van het werk van meer dan 160 artiesten op zaterdag 6 augustus tussen 14 en 19 uur en op zondag 7 augustus tussen 12 en 18 uur. Het prachtige decor langs de oevers van de Nete maakt het plaatje compleet. De toegang is gratis.

De jaarlijkse kunsthappening langs de oevers van de Nete is al aan zijn 22ste editie toe. Meer dan 160 artiesten brengen ‘live’ hun kunsten. Onder hen schilders, beeldhouwers, tekenaars, fotografen, juwelenontwerpers en nog zoveel meer. Voor de kleinsten voorziet men een heuse kidscorner met kids art. Bovendien loopt er die dagen in de Sint-Pieter en Pauwelkerk een tentoonstelling van hedendaagse religieuze kunst waar je elke namiddag tot 17 uur terecht kan.

De kunsthappening vindt plaats op de Markt, aan de Sint-Pieter en Pauwelkerk, langs het park Moldersbok en loopt verder via de Wandelweg langs de oevers van de Nete tot aan de watermolen.

Het lokaal bestuur raadt aan om zoveel mogelijk met de fiets te komen. Er is een fietsenstalling voorzien aan de Sint-Pieter en Pauwelkerk. Tijdens de kunsthappening mag je niet fietsen langs de Nete. Kom je toch met de auto, dan kan je gratis langparkeren op parking Den Uyt, Rode-Kruislaan, en parking De Nete in de Rivierstraat.

Zien jij en je hond een leuke begeleide uitstap wel zitten? Doe dan zeker mee met de gratis woefkeswandeling door De Maat en Verkallen op zondag 7 augustus. Deelnemers vertrekken om 13.30 uur aan parking Jagershof, Waterstraat 43. Samen met je aangelijnde hond ga je op stap met Sheltie en Lykke, de honden van gids Mia. Inschrijven is mogelijk via miamelis@telenet.be of 0498 68 81 26.

Jongeren van twaalf tot achttien jaar kunnen van maandag 22 tot en met woensdag 24 augustus deelnemen aan een weerbaarheidstraining. Deze vindt plaats in jeugdhuis Tydeeh, Rivierstraat 8, telkens van 10 tot 16 uur. De deelname is gratis.

We herkennen het allemaal binnen schoolse settings, in leefgroepen, tijdens individuele gesprekken, groepsmomenten, in discussies,…: Jongeren die het moeilijk vinden om voor zichzelf op te komen. Dingen doen die ze eigenlijk niet willen doen onder invloed van groepsdruk. Wegstuiven met slaande deuren als ze iets niet kunnen of mogen doen. Aangeven dat ze niet klaar zijn voor de overgang van lagere school naar het middelbaar onderwijs. Niet weten waar ze goed in zijn en nog minder waar ze naartoe willen in het leven,…

In deze en nog vele andere denkbare situaties kan een weerbaarheidstraining antwoord bieden om: jongeren helpen zicht te krijgen op hun manier van reageren, meer zelfkennis te verkrijgen, doelen voor zichzelf te stellen en deze ook te bereiken, voor zichzelf op te komen en grenzen te stellen, grenzen van anderen te aanvaarden en te respecteren en ‘zichtbaarder’ te worden en zich assertiever op te stellen zonder daarbij afbreuk te doen aan de ander. Inschrijven kan tot en met maandag 8 augustus via www.gemeentemol.be/inschrijven-weerbaarheidstrainingen-huisvanhetkind. (EM / Foto Gemeente Mol)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten