• 06/12/2023

Mol zoekt plantjesverkopers, verhalen uit WO II, wandelzoektocht Geel

MOL – Zin om de handen uit mouwen te steken voor Kom op tegen Kanker? Verkoop dan azalea’s in Mol tijdens het Plantjesweekend op vrijdag 16 en zaterdag 17 september. Enkele uurtjes is al genoeg om je steentje bij te dragen aan de strijd tegen kanker. Vrijwilligers melden zich via tegenkanker@gemeentemol.be of 014 33 05 03.

Honderdduizenden azalea’s vinden jaarlijks hun weg naar mensen die de strijd tegen kanker een warm hart toedragen. Deze actie is enkel mogelijk dankzij de inzet van een grote groep gemotiveerde vrijwilligers. Heb jij zin en tijd om enkele uurtjes azalea’s te verkopen aan één van de supermarkten in het Centrum? Als vrijwilliger sta je steeds met minstens twee helpers aan een supermarkt om azalea’s te verkopen. Je draagt een T-shirt van Kom op tegen Kanker en een identificatiebadge. De uren dat je wil komen helpen, zijn volledig onderling af te spreken.

De opbrengst van het Plantjesweekend gaat naar steun- en zorgprojecten voor mensen met kanker. Zo worden er onder meer speciale activiteiten georganiseerd voor kinderen en jongeren met kanker. Een deel van de opbrengst gaat ook naar palliatieve zorg en lotgenotengroepen. Elk jaar krijgen meer dan 40 000 Vlamingen de diagnose kanker, dat is maar liefst vijf mensen per uur. Die mooie projecten zijn dus broodnodig. Elke verkochte azalea helpt de kankerpatiënten aan de beste zorg.

Op zaterdag 1 en zondag 2 oktober worden bijzondere lokale verhalen uit de Tweede Wereldoorlog in Mol belicht. Tijdens vier gratis lezingen brengt Wim Govers van Verbroedering Vaderlandslievende Groeperingen (VVG) Mol oorlogsgetuigenissen van dorpsbewoners uit Ezaart en de Hessie tot leven. TEGESTROM zorgt met volksliedjes uit die periode voor muzikale omkadering. Bovendien krijg je de kans om unieke items uit familiecollecties te bewonderen, of het boek ‘Voor de Vrijheid! – Mol-Ezaart in WOII’ aan je collectie geschiedenisboeken toe te voegen. De lezing vindt plaats in de Kapel van Ezaart op zaterdag 1 en zondag 2 oktober, om 14 uur en om 17.30 uur. Inschrijven is verplicht en doe je tot en met zondag 25 september via wim.govers@gmail.com. Vermeld zeker je naam, wanneer je wil deelnemen, het aantal personen en je telefoonnummer.

Naar aanleiding van de Maand van de Kat kan je deze maand in het centrum van Geel de Kattenwandeling doen. Op deze tocht van ongeveer vijf kilometer ontdek je aan de hand van spreekwoorden interessante weetjes over katten. Bovendien kan je leuke prijzen winnen zoals cadeaubons, filmtickets, boeken, gezelschapsspelen,… Haal je deelnemingsformulier aan de balie van de bib, aan het onthaal van het stadhuis of bij de dienst toerisme.

‘De Geknipte Kat’ is een ludieke tentoonstelling in de bibliotheek van Geel. Ze vertelt je meer over het zwerfkattenprobleem, hoe de gemeente dit aanpakt en wat jij kan doen om te helpen. Je krijgt informatie over hoe je het beste je kat kan verzorgen en over het belang van sterilisatie, chippen en registratie. De tentoonstelling is uitgewerkt door Het Voorlopig Bewind, de jongeren van het Yper Museum in samenwerking met Dierenwelzijn Vlaanderen. Je kan hem nog bezoeken tot en met woensdag 31 augustus op maandag en dinsdag van 10 uur tot 19.30 uur, op woensdag, donderdag en vrijdag van 13 tot 17 uur en op zaterdag van 10 tot 14 uur. (EM / Foto Gemeente Mol)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten