• 19/07/2024

Mol: voorleesbib, Netevallei, plantenbeurs, zingen met Jean & Les Flamands

MOL – Kinderen tussen vier en zeven jaar zijn welkom op de voorleesmomenten van de bib in Mol. Natuurlijk mogen ook broertjes en zusjes meekomen. Het eerstvolgende voorleesmoment vindt plaats op woensdag 17 november om 14.30 uur. Op woensdag 1 december, tijdens het bezoek van de Sint, en op woensdag 15 december wordt er voorgelezen om 14.30 uur. Op zaterdag 4 december slaat men de boekjes open om 10.30 uur. De toegang is gratis. Inschrijven hoeft niet.

De voorleesmomenten van de bib vinden telkens plaats op de eerste zaterdag van de maand om 10.30 uur en de derde woensdag van de maand om 14.30 uur. Tijdens de schoolvakantie zijn er geen voorleesmomenten.

Op zaterdag 20 november krijg je de kans om mee te werken aan het beheer van de Molse Netevallei. Natuurbeheer is natuurbeleving van de bovenste plank, in een prachtige omgeving. Je bent welkom om 9 uur aan de kerk van Gompel, O-L-Vrouwstraat 86. Deelnemen is gratis. Inschrijven doe je tot de dag zelf via guy.hannes@skynet.be.

Natuurpunt Netebronnen voert beheerwerken uit in de vallei van de Molse Nete. Iedereen, jong en oud, kan zich nuttig maken. Voorkennis of ervaring is niet nodig, wél een portie goesting om enkele uren buiten te werken.

Scoor je favoriete vinylplaten of andere muziek gerelateerde materialen tijdens de elfde editie van de platenbeurs in jeugdhuis Tydeeh, Rivierstraat 8. Luister tussendoor met een hapje en drankje naar vinyl-dj’s. Iedereen is welkom op zondag 21 november tussen 12 en 17 uur. De toegang is gratis. Standhouders mogen zich aanmelden via bas@tydeeh.be. Je mag alles verkopen van lp’s, Dvd’s, Cd’s tot patches. Voor een standtafel van anderhalve meter op 75 centimeter betaal je vijf euro. Een Covid Safe Ticket is verplicht.

Jean & Les Flamands leert het volk terug hun eigen liedjes zingen. Op zaterdag 4 december trekt dit gezelschap van het levenslied ten strijde tegen bodemloze, fletse pop en brengen ze Nederlandstalige songs die in ons collectief geheugen gegraveerd staan. Iedereen is welkom om 20 uur in Zaal ’t Getouw, Molenhoekstraat 2. Koop nu je tickets via www.getouw.be. Een ticket kost veertien euro. De opbrengst gaat integraal naar de projecten in zustergemeente Kara Kara in Niger. Toegang enkel op vertoon van je Covid Safe Ticket én je identiteitskaart.

Sinds 2007 heeft de gemeente Mol een stedenband met Kara Kara. De samenwerking groeide uit tot een hecht partnerschap tussen beide gemeentebesturen en wordt gedragen door het Molse Kara Karacomité. Het comité bestaat uit een tiental vrijwilligers en werkt samen met de plaatselijke ONG REVE die instaat voor het uitvoeren en het beheer van de gezondheidszorg, educatie, toegang tot drinkbaar water, sanitatie (geheel van voorzieningen als wc’s, onderwijs over hygiëne (wc-gebruik, handen wassen,…), waterleiding en riolering, allemaal met de bedoeling dat mensen geen infectieziektes oplopen en verschillende vrouwen- en jongerengroepen begeleiden bij hun initiatieven. Aansluiten bij het Kara Karacomité kan via https://www.gemeentemol.be/product/2545/vacature-vrijwilligers#vw-widget-34653. Iedereen kan de vergaderingen elke eerste zaterdag van de maand bijwonen in de Wereldwinkel, Santo Tomásplein 1. (EM / Afbeelding Gemeente Mol)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten