• 14/07/2024

Mol viert zeventien dagen feest met uitgebreid en gevarieerd activiteitenprogramma

MOL – Van zondag 25 juni tot en met dinsdag 11 juli viert Mol het Feest van de Vlaamse Gemeenschap met een uitgebreid en gevarieerd activiteitenprogramma: een tentoonstelling, een openluchtfilm, concerten en dj-sets, drinken,… Er is voor elk wat wils. De meeste activiteiten zijn gratis. Het programma:

*De Koninklijke Fanfare St.-Jozefsgilde van Sluis organiseert een heus volksfeest. Op het programma staat een concert van de fanfare, pizza’s, een optreden van de jeugdfanfare ‘De Toeternietoes’ onder leiding van Koen Peeters, een optreden van de collega’s van Koninklijke Fanfare Sint-Lambertus Eindhout en een afsluiter door rockband BLUT. (zondag 25 juni vanaf 11 uur in Parochiezaal Sluis, Sint-Bernardusstraat 3)

*Steenhoven Golf & Country Club organiseert selectiewedstrijden voor de Beker van Vlaanderen. De Koninklijke Harmonie St.-Odrada zorgt voor muzikale omlijsting met een concert onder leiding van dirigent Marc Dufour. (zondag 25 juni om 16 uur in  Steenhoven Golf & Country Club, Steenovens 89).

*De teken- en schildergroep Pigminti toont tijdens een tentoonstelling werken in aquarel, pastelkrijt, acryl- en olieverf. (van vrijdag 30 juni tot en met dinsdag 11 juli, opening op vrijdag 30 juni van 19 tot 21 uur, dinsdag tot vrijdag van 10 tot 20 uur, zaterdag en zondag van 14 tot 18 uur, gesloten op maandag in Exporuimte Cultuurcentrum Mol, Molenhoekstraat 2).

*Op een tentoonstelling vind je foto’s uit de tweemaandelijkse, thematische uitdagingen en foto’s uit de duo-uitdaging van fotoclub MOOF (van zaterdag 1 juli tot en met woensdag 30 augustus in Moldersbok aan de Molderdijk).

*Centrumparochie organiseert een tentoonstelling met religieuze kunst. ook de Houtsnijdersclub Mol stelt tentoon. (elke zaterdag, zondag en dinsdag in juli en augustus in  Sint-Pieter en Pauwelkerk, Markt 1).

*Radio Mol zorgt tijdens je marktbezoek voor Vlaamse muziek.  Bovendien kom je tijdens hun programma alles te weten over de verschillende 11 juli-activiteiten in de gemeente (dinsdag 4 juli van 9 tot 12 uur op de dinsdagmarkt aan het Rondplein en Santo Tomásplein).

*‘Onze Natuur’ is een weergaloos huzarenstuk vol kleur, inclusief de nodige dierlijke humor. De haarscherpe beelden komen bovendien op het grote bioscoopscherm optimaal tot hun recht. (vrijdag 7 juli, 22 uur, Binnenkoer De Zwaan, Markt 28. Bij slecht weer: ’t Getouw).

*Gratis openluchtfestival met livebands en dj-sets, nabij de bossen van de 15 Kapellekens met op vrijdag 7 juli vanaf 18 uur  house en techno met dj’s Chop & Steff, Br!mm, Ineas, The Rabbi b2b The ant & Boven, zaterdag vanaf 16 uur optreden van live bands met onder meer ‘Billy wants a girl’, ‘The Gerry Springer Show’ en Klefbeer & The Jack. Naar goede gewoonte sluit DJ Sleffer de avond af. Voor de kleinsten voorziet men zaterdag om 16 uur kinderanimatie met onder meer dj Zwanzibar (terreinen Beestenbos, Postelarenweg 150).

*Beiaardconcert: Dirk Donker. Speciaal voor 11 juli werd bij de samenstelling van dit programma uitgegaan van vier eeuwen ‘Vlaamse composities en toondichters’ (zaterdag 8 juli om 20 uur in de Sint-Pieterstoren en binnenkoer De Zwaan, Markt 28).

*Eucharistieviering met een concert van het Gregoriuskoor (zondag 9 juli om 9.30 uur in Kerk Millegem, Lindeplein).

*Met ‘Als ik weg wil zijn ga ik naar Vlaanderen’ brengt men hulde aan Paul Van Vliet met onder meer Martine Dams en Marc Stans (zondag 9 juli, 14.30 uur in Zaal ’t Getouw, Molenhoekstraat 2, drie euro).

*Slotfeest met frietkraam op de parking van ‘t Getouw, ontmoeting met de cultuurraad, een optreden van de lokale band ‘Sofie en de Mannen van Gisteren’, een beiaardconcert van Carl Van Eyndhoven en een concert van de fanfare St.-Jozefsgilde Mol-Sluis (dinsdag 11 juli vanaf 16 uur, t Getouw, Molenhoekstraat) Info: https://www.gemeentemol.be/11juli. (EM / Foto Gemeente Mol)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten