• 19/07/2024

Mol telt nu 6 automaten van Bpost, Gemeenschapshuis Miloheem is verfraaid

MOL – Bpost plaatste een pakjesautomaat van 70 lockers op parking Den Uyt aan de Rode-Kruislaan. Dankzij de pakjesautomaat kunnen inwoners 24 uur op 24 en zeven dagen op zeven pakjes ophalen én versturen. De nieuwe pakjesautomaat kan vanaf nu gebruikt worden. Meer info over de werking van de pakjesautomaat vind je op www.bpost.be/nl/pakjesautomaat.

Leveringen bestemd voor een pakjesautomaat worden door de logistieke partner gebundeld en in één stop afgeleverd. Zo beperken deze automaten de groeiende stroom van leveringen en dragen ze bij om de uitstoot CO2 te verminderen.

Op nog vijf andere locaties in Mol vind je pakjesautomaten van bpost: Postkantoor, Hangarstraat; Hobbyland, Turnhoutsebaan 170; Carrefour, Sint-Jozefslaan 96A; Carrefour, Kruisven 40 (enkel open tijdens openingsuren Carrefour) en NMBS station, Statieplein 1. Vijf van de zes zijn dus 24 uur geopend;

Gemeenschapshuis Miloheem kreeg van het gemeentebestuur een infrastructuursubsidie van 100 000 euro. Op basis van het nieuwe reglement ‘infrastructuursubsidie gemeenschapshuizen’ diende de organisatie een subsidieaanvraag in. Met deze subsidie erkent het gemeentebestuur het belang van de gemeenschapshuizen voor het lokale dorpsleven.

Alle werken, zelfs meer dan oorspronkelijk voorzien, zijn ondertussen uitgevoerd. Als dank voor de ondersteuning nodigden zij het gemeentebestuur uit voor een rondleiding. Burgemeester Wim Caeyers (CD&V) en Lieve Heurckmans (CD&V), schepen van dorpsontwikkeling en samenlevingsopbouw, waren hierbij aanwezig.

Caeyers: ‘Vzw Miloheem heeft tijdens corona keihard gewerkt om het gemeenschapshuis Miloheem te verfraaien. Dankzij duurzame investeringen is de huisvesting van de vele verenigingen en onze jeugd in het Miloheem verzekerd voor de toekomst.’

Heurckmans: ‘Gemeenschapshuizen zoals het Miloheem brengen inwoners samen en vormen de thuisbasis voor talrijke verenigingen. Het gemeentelijke infrastructuurfonds biedt onze gemeenschapshuizen een nieuw toekomstperspectief en geeft hen de mogelijkheid om de noodzakelijke toekomstgerichte investeringen te doen. De subsidie bedraagt 50 procent van de investering, met een maximum van 100 000 euro.’

Het Miloheem in Millegem huisvest ongeveer twintig verenigingen die regelmatig de lokalen gebruiken. Jaarlijks worden er meer dan 600 activiteiten georganiseerd. Met de investeringen beoogde de vzw Miloheem drie doelen: de veiligheid verhogen met goed functionerende deuren door vervangen van de vluchtdeuren in de zaal met gelaagde binnen- en buitenraam, de energiekosten drukken door het plaatsen van zonnepanelen, vernieuwen van de koelcel, vervangen van ramen en deuren, TL-lampen werden vervangen door LED’s en de gebruiksvriendelijkheid verbeteren met gedeeltelijk vernieuwde zaal-stoelen, plooiwanden om bijkomende vergadercapaciteit te creëren, het vernieuwen van het plafond in het café,… Alle lokalen werden geverfd. Ook de buitenruimte werd opgekuist. (EM / Foto Gemeente Mol)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten