• 24/07/2024

Mol schrapt kerstmarkt maar lanceert nieuwe magische lichtwandeling

MOL – Op zaterdag 11 en zondag 12 december vindt geen kerstmarkt plaats op de parking van ’t Getouw in Mol.  Ondanks alle voorbereidingen in samenspraak met de talrijke deelnemende verenigingen en handelaars nam het gemeentebestuur deze moeilijke beslissing na een grondige analyse. Wel organiseert men binnen het overkoepelende verhaal van ’t Gloeit in Mol een nieuwe editie van de magische lichtwandeling en staan er nog andere activiteiten op het programma.

Mol telde ondertussen maar liefst 520 besmettingen de afgelopen week, wat overeenstemt met een incidentiegraad van 1.405. Nooit eerder in de coronacrisis lagen deze besmettingscijfers zo hoog. Vorig najaar piekte de incidentiegraad begin november tot maximum 520. Momenteel ligt het aantal besmettingen dus drie keer zo hoog.

Burgemeester Wim Caeyers (CD&V): ‘Dankzij het hoge vaccinatiecijfer in onze gemeente vertaalde dit drievoud aan besmettingen zich niet evenredig naar bijkomende ziekenhuisopnames. In dat geval zouden we nu meer dan 110 coronapatiënten in het ziekenhuis tellen. Toch zien we vandaag dat het ziekenhuis zwaar onder druk komt. Datzelfde geldt voor onze scholen, huisartsen, andere zorginstellingen, woonzorgcentra, kinderopvang…. In deze context vinden we het moeilijk haalbaar om al in de eerste helft van december een grootschalig kerstevenement te organiseren zoals de kerstmarkt, ook al vindt het grotendeels plaats in openlucht. De afgelopen dagen kregen we steeds meer vragen van ongeruste standhouders. In de onzekere situatie vandaag is annulering de enige mogelijke duidelijkheid die we op korte termijn kunnen geven.’

Hans De Groof (N-VA), schepen van evenementen: ‘Ook na het wegvallen van de kerstmarkt behouden we nog een sterk programma. Zo kan je vanaf zaterdag 4 december tot en met zondag 9 januari (tussen 16.30 uur en 21.30 uur) gratis deelnemen aan de tweede editie van onze magische lichtwandeling. Het wordt nog beter en mooier dan de eerste keer. Dit jaar vertellen we in woord, licht en beeld het mooie winters verhaal van Nello en zijn hond Patrasche. Je kan vrij starten aan Moldersbok voor het wandeltraject van 2,5 kilometer doorheen het Centrum. Iedereen kan met een eigen tekening (of inkleuring) deelnemen aan onze lichtwandeling’

‘Onze centrumhandelaars zetten hun beste beentje voor met Koopzondagen op 12, 19 en 26 december. Tijdens deze zondagen geniet je van leuke kerstanimatie in het Centrum én komt de Kerstman langs. Onder de slagzin ‘Gloeiende Gehuchten’ werkt elk gehucht aan een activiteit die licht en verbondenheid brengt in het dorp. Verschillende activiteiten staan op stapel. Voor elk van deze activiteiten zullen we de komende weken bekijken wat haalbaar is en wat niet. In elk geval brengen we licht naar elk gehucht. Op vrijdag 17 december vindt Wintersfeer op het Zilvermeer plaats. Samen met onze collega’s van het Zilvermeer vonden we dat Wintersfeer perfect aansluit bij ’t Gloeit in Mol. Eveneens vrijdag 17 december trekt vanaf 18 uur de Tractor Kerstrun door onze gemeente. De voorbijrijdende karavaan van versierde tractoren is ronduit indrukwekkend. Van maandag 6 december tot en met zondag 9 januari zoeken we met Kerstgeb(e)uren naar de mooist versierde kerststraat. In deze straten hebben twaalf peperkoekenmannetjes zich verstopt. Kan jij ze vinden tijdens een heuse kerstzoektocht? ‘ Meer info: www.tgloeitinmol.be  en www.visitmol.be/lichtwandeling. (EM / Afbeelding Gemeente Mol)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten