• 04/03/2024

Mol: openingscampagne voor horeca, hier kan je kijken naar de Rode Duivels

MOL – Vandaag openden Molse horeca-uitbaters na een lange sluiting zowel buiten als binnen opnieuw de deuren. Om hen maximaal te ondersteunen, staat er een heropeningscampagne voor hen klaar.

Lieve Heurckmans (CD&V), schepen voor lokale economie: ‘Liefst 52 horecazaken schreven zich in voor deze campagne. Van vandaag tot en met woensdag 30 juni krijg je bij de deelnemende zaken een kraslotje bij elke bestelling. Achter het krasvakje vind je één van de twee volgende boodschappen: ‘Gewonnen? Je kan een Mols Horecadoke* ter waarde van tien euro ophalen aan de info- en onthaalbalie in ’t Getouw, Molenhoekstraat 2.’ ‘Niet gewonnen? Niet getreurd. Vul op de achterkant van het lotje je gegevens in en stop het in de glazen box op het Santo Tomasplein.’ Op donderdag 1 juli loot men hieruit vier winnaars die elk een Mols Horecadoke* van 250 euro winnen.’

Heurckmans: ‘Een Mols Horecadoke is een gewoon Mols Kadoke, maar we vragen aan de winnaars om deze te gebruiken in een Molse horecazaak.’ Op www.molschenktzevol.be vind je een overzicht van de horecazaken waar je terecht kan. Dit overzicht giet men in een horecakrant die binnenkort in elke Molse brievenbus zit. De horeca-uitbaters stellen hun zaak voor én geven hun grootste troef mee.

Heel wat horecazaken en enkele organisatoren zenden de komende weken de EK-wedstrijden van de Rode Duivels uit op groot scherm. Specifieke organisaties en acties voor de Rode Duivels zijn er van Ootello en Bistreau Vita Den Uyt.

Het gemeentebestuur van Mol vaardigde richtlijnen uit. Deze zijn gebaseerd op de rondzendbrief van de minister van binnenlandse zaken en afgestemd op buurgemeenten Balen en Dessel en de politiezone Balen-Dessel-Mol. De regels zijn in principe van toepassing voor alle wedstrijden, maar zijn – door de grotere publieksopkomst – vooral relevant voor de wedstrijden van de Rode Duivels.

Een overzicht van zaken met grote schermen vind je op www.gemeentemol.be/rodeduivels. Publieke evenementen met vertoning van de wedstrijden zijn alleen mogelijk na toelating van het gemeentebestuur. Hiervoor dien je een aanvraag in via de Evenementenkluis. Tijdens de uitzendingen geldt integraal het horecaprotocol.

Burgemeester Wim Caeyers (CD&V): ‘Onder de strikte regels die dit jaar voor evenementen gelden, is het voor het gemeentebestuur jammer genoeg onmogelijk om de wedstrijden van de Rode Duivels te vertonen voor het grote publiek op een open plein. De beperkingen tot 400 deelnemers, zittend per vier én bediening aan tafel zijn niet compatibel met een groot scherm op een publiek plein. Als het gemeentebestuur investeert in een groot scherm, moet elke Mollenaar de kans hebben om te komen – en dat is met de huidige maatregelen niet mogelijk.’

Een aantal horecazaken zenden de wedstrijden alvast uit. Daarnaast is het gemeentebestuur op de hoogte van deze initiatieven in Bistreau Den Uyt (https://www.facebook.com/Vita-Den-Uyt-117668462218973) samen met heel wat promo-acties) en van theatergezelschap Ootello https://ootello.be/optredens/onze-duivels-op-groot-scherm/). (EM / Foto Gemeente Mol)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten