• 19/06/2024

Mol koploper in Vlaanderen op Open Bedrijvendag, dementiecabaret in Ten Hove

MOL – Vanmorgen werden alle deelnemers aan Open Bedrijvendag voorgesteld aan het grote publiek. Met veertien bedrijven is de gemeente Mol het best vertegenwoordigd van alle Vlaamse gemeenten. Open Bedrijvendag vindt plaats op zondag 1 oktober tussen 10 en 17 uur. Dan kom je op plaatsen waar je anders nooit geraakt.

Lieve Heurckmans (CD&V, links vooraan op de foto), schepen voor lokale economie: ‘De veertien deelnemers vormen samen een mooi staal van de enorme diversiteit aan bedrijvigheid in onze gemeente. Zo tellen we zowel een groot productiebedrijf als een aantal kleine ambachtelijke spelers onder de deelnemers.’

‘Naast bedrijven uit toeristische en recreatieve sectoren zien we ook brede dienstverleners en ondernemingen in de sociale sector. We overtuigden zelfs een bedrijf met internationale naam en faam.’

Dit is de lijst met deelnemers: Woonzorgcentrum Ten Hove en dienst seniorenplus (gemeente), AGC, Ijs Anita, Zilvermeer, EuroParcs Zilverstrand, Galaxy Studios, Badweelde, Lidwina VZW, Maxevent, Space2Connect, Kempense Golf Club, Work in Motion, K.W. Van Bladel en Carolus reizen (digitale deelname).

Heurckmans: ‘Open Bedrijvendag is de ideale kans om meerdere bedrijven op één dag te bezoeken. En waarom niet met de fiets? Speciaal voor Open Bedrijvendag ontwikkelden we infoborden waarop je deelnemers in de buurt vindt én te weten komt hoe je er met de fiets geraakt.’

‘Je vindt deze infoborden op de parking van het Ecocentrum, Postelsesteenweg 71, kerk Millegem, Lindeplein en Rivierstraat. Wie alle bedrijven wil bezoeken, heeft achteraf 34 kilometer in de benen.

Op zaterdag 30 september en zondag 1 oktober vindt in het Centrum ook de tweede editie van het Shoppingfestival plaats. Shoppen en muziek gaan hand in hand: handelaars tonen je hun aanbod terwijl je op verschillende locaties kan genieten van meer dan twintig optredens van (lokale) bands. Voor ieder wat wils dus tijdens het Weekend van de Klant.

Kom langs tijdens ‘Dementiecabaret’, een gratis show over dementie. Tactvol, grappig en absurd gebracht. Je bent welkom op donderdag 21 september van 14 tot 16 uur in lokaal dienstencentrum Ten Hove, Jakob Smitslaan 28. Performer Karel Declercq geeft ludieke tips over hoe om te gaan met vergeetachtigheid bij een ander en onszelf.

Karel Declercq maakte deze voorstelling onder meer met suggesties van regionaal expertisecentrum dementie Foton in Brugge en dementievriendelijk Gent. Het is een vorm van ‘infotainment’: informeren op een amusante manier. De zogeheten ‘tien geboden van de dementiezorg’ worden gekruid met actuele en komische voorbeelden. Want als je humor gebruikt om om te gaan met vergeten, en je doet dat met liefde, dan toont dat ook respect. De humor in het optreden zorgt er bovendien voor dat de ernstige boodschap beter overkomt.

Er zit veel levenswijsheid in het programma. Karel haalde immers inspiratie bij zijn eigen moeder. Daarnaast haalt hij tips uit recente wetenschappelijke studies, die stellen dat dementie in één derde van de gevallen kan worden voorkomen of verminderd. De voorstelling wordt georganiseerd in samenwerking met het inloophuis voor mensen met geheugenproblemen en hun naasten, Gasthuisstraat 14. (EM / Foto Gemeente Mol)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten