• 23/05/2024

Mol: info over dode hoek, vzw Zaba Kina stopt, vrijwilligers voor Babbelkousje

MOL – Op woensdag 29 maart organiseert de seniorenraad van Mol in samenwerking met de verkeersdienst een infonamiddag. Men geeft er meer uitleg over de dode hoek en frissen je algemene verkeerskennis op. Deze les vindt plaats van 13.30 uur tot 16.30 uur in het verkeerseducatief centrum, Molderdijk 27A. Inschrijven is verplicht en doe je tot en met maandag 27 maart via webshopmol.recreatex.be/, 014 33 16 00 of aan de balies op welzijnssite Ten Hove, Jakob Smitslaan 24. Deelnemen is gratis.

Uit onderzoek blijkt dat de helft van de volwassenen in de dode hoek staat bij grote voertuigen. De meesten kiezen zelfs de meest onveilige plek, direct naast de cabine. Tijdens deze infonamiddag benadrukt men de risico’s van de dode hoek.

De Molse vzw Zaba Kina ( zie foto) stopt, is ontbonden en kijkt dankbaar terug op de voorbije 22 jaar. Als lid van de mondiale raad mocht de vereniging jarenlang rekenen op de ondersteuning van het gemeenbestuur en de vele Mollenaars. ‘Wij zijn bijzonder trots op wat we, samen met onze Congolese partner CREROERA, allemaal verwezenlijkt hebben’, klinkt het bij het Zaba Kina-team. ‘Wij zijn dankbaar voor de genereuze, gemeentelijke projectsubsidies van de Molse gemeenschap die Zaba Kina van 2007 tot en met 2021 mocht ontvangen. Het zette onze partner op weg naar hun zelfstandigheid.’

‘We zijn gestart met noodhulp aan 67 wees-en straatkinderen die overleefden in een betonnen hok. Vandaag vijftien jaar later staat er een weeshuis waar 100 wees- en straatkinderen liefdevol worden opgevangen, drie lagere en twee middelbare scholen, twee medische centra/materniteiten/ kenniscentra familieplanning, een bakkerij, een schrijnwerkerij, tien hectare landbouwplantages, veertien waterputten, hun succesvolle familieplanningcampagnes en een gemotoriseerde kano om handel te drijven met buurland Angola is hun laatste aanwinst. Hun activiteiten groeiden mee met de middelen die wij hier en zij ginder konden werven. Alle projecten bedruipen elkaar.’

Dienst samenlevingsopbouw zoekt vrijwilligers voor het project ‘Babbelkousje na school’. Je helpt jonge kinderen spelenderwijs Nederlands leren en bij het huiswerk. Heb je nog wat vrije tijd? Wil je deze kinderen extra kansen geven zodat ze goed meekunnen op school? Stel je dan kandidaat en werk mee aan hun toekomst. Neem contact op via 014 33 16 22 of samenlevingsopbouw@gemeentemol.be.

Met ‘Babbelkousje’ helpt men jonge kinderen om Nederlands te leren. Het zijn allemaal kinderen die thuis een andere taal spreken. Spelenderwijs gaan vrijwilligers en studenten met kinderen aan de slag om hen meer vertrouwd te maken met de Nederlandse taal.

Bij ‘Babbelkousje na school’ helpt men kinderen uit het tweede tot zesde leerjaar om in kleine groepjes op een leuke manier Nederlands te leren. Ze maken huiswerk, lezen samen en doen spelletjes. Hierdoor maken de kinderen nieuwe vrienden en krijgen ze meer spreekdurf. Er zijn leerkrachten en collega’s van de dienst samenlevingsopbouw aanwezig om te helpen. Voorwaarden zijn: graag met kinderen werken, je spreekt en schrijft goed Nederlands, je bent minimum zestien jaar en je kan je regelmatig op donderdag van 16 uur tot 17.30 uur vrijmaken. De sessies vinden plaats van oktober tot juni in De Zwaan, Markt 28. (EM / Foto Gemeente Mol)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten