• 15/07/2024

Mol: gratis afhaalpunt workshopboxen, avondopening Jakob Smitsmuseum

MOL – Jeugdhuis Tydeeh , Project M. en de jeugddienst van Mol organiseren een afhaalpunt voor workshopboxen. Bestel nu je workshopbox om een glas te etsen. Ben je graag creatief bezig en tussen twaalf en 30 jaar? Schrijf je dan in. Het nodige materiaal kan je gratis afhalen op vrijdag 19 maart aan jeugdhuis Tydeeh, Rivierstraat 8. Inschrijven kan via de Instagram- of Facebookpagina van jeugdhuis Tydeeh en Project M. of via info@tydeeh.be.Hans De Groof (N-VA), schepen voor jeugd: ‘Je kan de box afhalen tussen 15 en 19 uur. De workshopboxen komen er ter vervanging van het maandelijks overlegmoment #TAPKLAP. Met #TAPKLAP willen we tieners een plek geven en laten chillen met vrienden. Daarnaast geeft het overlegmoment het jeugdhuis en de jeugddienst de kans om te polsen naar de noden van tieners en hun wensen, zodat we hen gericht kunnen ondersteunen. Na verschillende workshopboxen in het najaar van 2020 kiest jeugdhuis Tydeeh dit voorjaar opnieuw voor creatieve boxen waarmee we samen op afstand aan de slag kunnen. In maart is dat een glas etsen, volgende maand is het iets dat te maken heeft met Pasen.’

Op 27 februari organiseerde vrijwilligerscentrale Mol in samenwerking met jeugdhuis Tydeeh een infoavond over jongeren en vrijwilligerswerk in Europa Je vindt de hele infosessie via https://www.youtube.com/watch?v=vChFw7ECvEc&t=0s. Tijdens de infoavond vertelden ze wat de mogelijkheden zijn en bij welke organisaties je terecht kan. Heb je weinig tijd? Je kan de snelheid van de Youtube video aanpassen (via settings in de video), zo kom je nog sneller tot antwoorden op al je vragen. Je vindt deze info ook op www.molvrijwilligt.be > vormingen. Lieve Heurckmans (CD&V), schepen van samenlevingsopbouw: ‘Via het European Solidarity Corps kan je als vrijwilliger aan de slag bij een organisatie in het buitenland. Je takenpakket is even divers als de organisaties zelf. Kies een project dat voor solidariteit in Europa zorgt. Ben je tussen achttien en 30 jaar en voel je het kriebelen? Laat je informeren en steek de grens over.

Door het succes van de expo ‘MONO. Come up and see my prints!’ organiseert het Jakob Smitsmuseum (Sluis 155a) een avondopening tot 22 uur op vrijdag 26 maart en donderdag 1 april. Vorige week ontvingen zij de 1 111ste bezoeker voor deze tentoonstelling. Reserveer je plaats nog tot en met zondag 18 april via jakobsmits.be  of 014 31 74 35. De openingsuren bekijk je op www.jakobsmits.be/openingsuren . MONO. Come up and see my prints!’ is een tentoonstelling van hedendaagse kunstenaars en tijdgenoten van Smits die elk op hun manier het medium grafiek heruitvinden. Door het negeren van de oorspronkelijke functie van de drukkunst, namelijk het vermenigvuldigen van het beeld, komen de geselecteerde kunstenaars tot nieuwe vormen en crossovers.

Pionier zoekt voor het volgende cursusjaar een lesgever voor de lessen Bloemschikken – atelier op dinsdagnamiddag. Maak jij de mooiste creaties met bloem en groen en wil je je kennis graag doorgeven aan anderen? Neem dan contact op met pionier@gemeentemol.be. De cursus vindt één keer per plaats en duurt telkens twee uur. De lessen starten half september en eindigen eind mei. De cursisten uit het atelier hebben al een basiskennis van bloemschikken. De lesgevers bij Pionier zijn allemaal vrijwilligers. Er zijn geen diplomavereisten. Je hoeft dus geen onderwijsdiploma te hebben, maar wel je kennis op een aangename en duidelijke manier kunnen doorgeven aan anderen. (EM / Afbeelding Jakob Smitsmuseum)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten