• 24/07/2024

Mol: drie rondleidingen in Norbertijnenabdij, ‘losse’ plaatsen op markt

MOL – Maak de komende maanden kennis met het leven van de norbertijnen en hun prachtige kruidentuin in de Postelse abdij. De Molse Gidsenkring staat klaar om je volledig coronaveilig rond te leiden.

De gids verwacht je aan het wit poortgebouw van de norbertijnenabdij, Abdijlaan 16. Inschrijven is verplicht en doe je via www.visitmol.be/oppadmeteengids  tot 10 uur op de dag van de rondleiding.  De wandelingen beginnen om 14 uur en duren twee uur. Voor de eerste twee wandelingen betaal je vijf euro ,cash of met vrijetijdscheques, aan de gids. Er worden telkens twintig deelnemers toegelaten.

De Molse Gidsenkring organiseert ook nog andere gidsbeurten. Hun volledig aanbod vind je op www.visitmol.be.

Broeder Guy legde enkele jaren geleden een medicinale kruidentuin aan en stampte zelfs een modern kruidenlabo uit de grond. Een herborist leidt je door deze unieke kruidentuin en vertelt je wat de wetenschap ontdekt heeft over de traditioneel gebruikte kruiden en hoe je ze zelf in je huisapotheek en keuken kan gebruiken en dit op dinsdagen 1 juni, 6 juli, 3 augustus, 7 september en 5 oktober van 14 tot 16 uur.

Tijdens een rondleiding ontdek je de prachtige en ecologische kruidentuin, die een oase vormt van geuren en kleuren waar je als bezoeker meteen tot rust komt. De gids dompelt je onder in smakelijke verhalen en mythes rond kruiden en planten, zoals passiebloem, rode zonnehoed en ginseng. De wandelingen vinden plaats op zondag 13 juni en 5 september.

Tijdens een zomers bezoek aan de Postelse norbertijnenabdij maak je kennis met het leven in en rond de eeuwenoude abdij die een decor vormt van mooie bezienswaardigheden. Je bezoekt het binnenplein, de Romaanse kerk en de kruidentuin. Je leert ook het boeiende dagelijks bestaan van de huidige norbertijnen kennen. Er wordt een film met kaasproevertje en/of een bezoek aan de toonzaal van de bibliotheek aangeboden als extra optie. Hiervoor betaal je 2,50 euro per persoon per optie. Je kan de wandelingen maken elle zaterdag in juli en augustus. Volwassenen betalen zes euro, kinderen drie. Voor -6-jarigen is het gratis. Hier kunnen 25 personen deelnemen.

Tijdens de rondleidingen hou je anderhalve meter afstand van personen die niet tot je gezin behoren of waarmee je geen nauw contact hebt. Een mondmasker dragen is verplicht. Het aantal toegelaten deelnemers kan nog wijzigen, afhankelijk van de coronamaatregelen die in de periode van de rondleiding gelden.

Vanaf morgen dinsdag 18 mei zijn losse marktkramers, dus marktkramers die geen vaste standplaats hebben, weer welkom op de dinsdagmarkt. Wil jij een plaatsje op de markt? Meld je dan op dinsdag om 7u45 aan bij de marktleiding aan het Wereldhuis onder de fietsenstalling, Santo Tomasplein 1. Zorg dat je de nodige documenten kan voorleggen. De marktleiding bepaalt de manier waarop de plaatsen worden toegewezen. Hou je aan de coronamaatregelen. (EM / Foto Gemeente Mol)

 

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten