• 18/07/2024

Moderne klassieke muziek in het Antwerpse provinciehuis

Antwerpen – Op zaterdag 24 februari 2024 om 16 uur voert het HERMES-ensemble in de reeks ‘Klassiek & Architectuur’ Architectures for Ensemble and voices’ uit, een voorbereidingstraject van ‘Inner Life’, de laatste compositie van de Antwerpse componist Wim Henderickx in het Antwerpse Provinciehuis.

Met ‘Klassiek & Architectuur’ brengt Orfeoproducties twee hedendaagse kunstbelevingen samen. Vier bijzondere gebouwen of sites met een vernieuwende architecturale waarde worden in de kijker gezet en vormen het decor voor een hedendaags klassiek concert. De aangezochte ensembles hebben de locatie bezocht en een programma samengesteld in functie van de akoestische kwaliteiten, de uitstraling en de geschiedenis van het gebouw.

In het kader van een voorbereidingstraject van het muziektheater INNER LIFE, dat in september 2024 in première zal gaan, zullen vijf delen muzikaal verkend en uitgevoerd worden. INNER LIFE is evenzeer een compositie als een alchemistische formule – of een spel. Het is een recept voor een artistiek experiment, waaraan alle mogelijke muzikale persoonlijkheden en groepen kunnen deelnemen. De compositie vertrekt van een basisbezetting van zeven uitvoerders, maar heeft verschillende ‘gateways’: doorgangen naar andere uitvoeringslagen, die uitvoerders kunnen interpreteren. Een uitvoering van Inner Life is altijd anders.

Wim Henderickx was nog volop bezig met de compositie en afwerking van INNER LIFE toen hij einde 2022 plots overleed. Via muzikale exploratie werken HERMES-ensemble en Nemᴓ ensemble stapsgewijs naar een creatie toe.

Wanneer? Zaterdag 24 februari 2024 om 16 uur. Einde rond 17:30 u.

Waar? Provinciehuis, Koningin Elisabethlaan 22, 2018 Antwerpen.

Tickets: 25 euro aan de kassa of via https://tickets.roodfluweel.be/orfeo

Een organisatie van Orfeoproducties met steun van N.A.V.

Verdere informatie: www.orfeo.be/klassiek-en-architectuur.

 

Bart BOUSSEMAERE

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten