• 24/06/2024

Fly-In Wiekevorst

Modelvliegclub MASH viert 30-jarig bestaan

WIEKEVORST – Modelvliegclub MASH uit Wiekevorst bereidt zich voor op de jaarlijkse Fly-In die zoals steeds doorgaat tijdens het eerste weekend van juli. Voor dit jaar betekent dit dus dat op zaterdag 6 en zondag 7 juli 2024 het mooiste en meest spectaculaire op het gebied van radiobestuurde modelluchtvaart te zien zal zijn in Wiekevorst.

Dit jaar viert de club haar 30-jarig bestaan. De organisatoren hopen dit extra te kunnen in de verf zetten met een talrijke opkomst van meerdere nieuwe grote toestellen die schaalgetrouw zullen worden voorgevlogen.

Tijdens het volledige weekend is er een doorlopend programma. Zowel op zaterdag als zondag gaan de vrije vluchten vanaf 10.00 uur van start. De aanwezige piloten zullen om de beurt hun toestellen voorvliegen en een ervaren commentator zorgt voor de nodige achtergrondinformatie. Alle facetten binnen de hobby komen aan bod: acrobatievliegen, zweefvliegen, helikopters, tweedekkers, driedekkers, tweemotoren, driemotoren en nog veel meer.

Wegens het enorme succes van de vorige editie biedt men dit jaar weer de mogelijkheid aan het publiek om de modellen van dichtbij te ontdekken. Hiervoor wordt de toegang tot de pits opengesteld tussen 12.00 en 12.30. Dit is een eenmalige gelegenheid voor elke bezoeker om vanaf de eerste rij alles te kunnen bewonderen en de bouwers/piloten van deze kunstwerken te ontmoeten. Enkele unieke foto’s van dichtbij zijn op dat moment uiteraard ook een must.

Om de kleintjes te plezieren zijn er in de loop van het weekend ook verschillende snoepdroppings voorzien, onder andere om 14.00 uur en om 16.00 uur. Meerdere modellen worden met snoep geladen, vliegen een korte vlucht en naar grote vreugde van de kinderen wordt de snoep nadien voor hen op het vliegveld gedropt.

Om een zo ruim mogelijk publiek aan te spreken en iedereen de gelegenheid te geven om te proeven van deze hobby, is de toegang het volledige weekend gratis. Er is ruime parkeergelegenheid langs het terrein en dranken en snacks zijn verkrijgbaar tegen democratische prijzen.

Ook bij minder goed weer gaat het evenement gegarandeerd door.

Model Aero Club Heist is gevestigd in Wiekevorst (Heist-op-den-Berg). Ons vliegterrein is gelegen langs de Wiekevorstse Goorweg 42 te Wiekevorst, waar we beschikken over een unieke graspiste van 150 meter lang en 50 meter breed. Omwille van de ruime lengte en het feit dat deze piste goed aanvliegbaar is, kunnen ook grote modelvliegtuigen perfect worden voorgevlogen tijdens onze Fly-In.

Foto’s Ronny Mulles.

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten