• 27/05/2024

Routeplan 2030

Mobiliteitsplan routeplan 2030 Vervoerregio Antwerpen officieel ondertekend

BERCHEM – Vandaag ondertekenden vertegenwoordigers van 32 gemeenten, openbaar vervoeraanbieders en stakeholders officieel
routeplan 2030.

Vervoerregio Antwerpen is een diverse en uitgestrekte regio met 32 gemeentenen EN telt meer dan 1 miljoen inwoners. De groeiende mobiliteitsvraag is een belangrijke uitdaging in deze regio, maar het mobiliteitssysteem in Antwerpen botst vandaag tegen zijn limieten. Met het Routeplan 2030 wil vervoerregio Antwerpen een bereikbare en leefbare regio realiseren met een structureel hoog gebruik van duurzame mobiliteitsmiddelen in 2030.

Het Routeplan 2030 wordt breed gedragen en benadrukt de noodzaak voor intensieve samenwerking tussen alle betrokken partijen om de verkeersstromen in de Antwerpse Vervoerregio beter te beheren. Er zal ingezet worden op verminderen van files rond Antwerpen, aantrekkelijker openbaar vervoer, meer en betere fietsvoorzieningen, 100% bereikbaarheid van belangrijke bestemmingen, een eigen traject voor verkeer van en naar de haven. Veiliger verkeer en minder luchtvervuiling maken eveneens deel uit van het route plan.

Alle informatie over routeplan 2030 vind je hier.

Foto’s Ronny MULLENS

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten