• 14/07/2024

Mit Van der Auwera oudste Duffelaar ooit

DUFFEL – Mit Van der Auwera is met haar 108 jaar niet alleen de oudste inwoner van Duffel, maar binnenkort ook de oudste Duffelaar ooit. Dat werd vandaag  gevierd in woonzorgcentrum Sint-Elisabeth.

Op zaterdag 16 juli mocht bewoonster van woonzorgcentrum Sint-Elisabeth en geboren en getogen Duffelaar Mit Van der Auwera maar liefst 108 kaarsjes uitblazen. Zij is daarmee de oudste Duffelaar.

Luc Van Houtven (CD&V), schepen van zorg: ‘Mit is net zo oud als Moederke Diddens. Die werd 108 jaar en 21 dagen, en was lange tijd de oudste inwoonster van België – maar ze woonde niet steeds in Duffel.’

In 1905 was Moederke Diddens de oudste inwoner van Duffel. In dat jaar stond heel Duffel in rep en roer. De dorpsgemeenschap vierde de 100ste verjaardag van Maria Theresia Vleminckx, beter bekend als Moederke Diddens. Eeuweling worden was in die tijd bijna een mirakel. De levensverwachting voor vrouwen schommelde rond de 53 jaar. Moederke Diddens werd meer dan dubbel zo oud. Ze stierf op de gezegende leeftijd van 108. Drie jaar eerder, in 1910, was ze gehuldigd als oudste vrouw ooit in België.

Eerder brachten wij deze reportage over Mit Van der Auwera:  https://antwerpspersbureau.be/oudste-inwoner-van-duffel-mit-van-der-auwera-werd-vandaag-108-jaar/

Vandaag ging onze fotograaf Ronny Mullens haar bezoeken.

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten