• 20/05/2024

Mijnheer Zee bezoekt zomerschool Malle, gratis ‘proevertjes’ in Zoersel

MALLE – Op 11 augustus verwelkomden de leerkrachten van de Malse zomerschool voor de tweede keer op rij leerlingen uit het eerste, tweede en derde leerjaar die schoollopen in Malle. Ook dit jaar kon de zomerschool rekenen op een goede samenwerking met alle lagere scholen in Malle waardoor er een programma op maat kon worden voorbereid.

Het programma is opnieuw goed gevuld: tijdens de voormiddagen worden de leerlingen op een speelse wijze geprikkeld om hun kennis en vaardigheden rond Nederlands en wiskunde te oefenen tijdens leuke en leerrijke spelletjes in de klas. Op die manier bereiden de kinderen zich voor op de start van het schooljaar. Na de middag is er sport en spel. Vandaag bracht Meneer Zee (zie foto) een bezoek aan de zomerschool. Met de tenen in het zand bracht hij maritieme verhalen. Elisabeth Joris (DBM), schepen voor onderwijs: ‘Het is fantastisch om te zien hoe hij de kinderen mee op sleeptouw neemt en hun taalvaardigheid stimuleert. Dat is waar deze zomerschool om draait: de kinderen klaarstomen voor het nieuwe schooljaar, hen spelenderwijs uitdagen en hun kennis en vaardigheden opnieuw opfrissen.’

Water vormt de rode draad doorheen de twee weken zomerschool en dus rekenen de leerlingen met regendruppels, ontdekken zij aan de hand van boeken uit de bibliotheek wie de mooiste vis van de zee is, maken zij waterijsjes en zoeken zij tijdens hun bezoek aan Technopolis in Mechelen ook uit wat water met techniek kan te maken hebben. Joris: ‘Ook dit jaar is er een tjokvol programma voorzien waarbij spel en onderwijs met elkaar zijn verweven. Als afsluiter nemen de kinderen – hoe kan het ook anders – een duik in het zwembad van Beerse.’ De zomerschool is een initiatief van gemeente Malle in samenwerking met de lagere scholen uit Malle en loopt van 11 tot dinsdag 24 augustus in Vrije Lagere School Immaculata in Oostmalle.

Sporten, toneel spelen, muziek maken, circusartiest worden, fotograferen, boogschieten, kaarten … Het kan allemaal in Zoersel. De gemeente telt dan ook meer dan 120 erkende verenigingen. Elk van hen kende het afgelopen jaar een zware periode. Nu de verenigingen hun werkjaar weer normaal kunnen starten, wil de gemeente hen ondersteunen. Dat doen ze met de campagne #hapjehobby.

Burgemeester Liesbeth Verstreken (N-VA): ‘Onze verenigingen hebben het erg moeilijk gehad het afgelopen jaar. Maar ze bleven niet bij de pakken zitten. Ze toverden toch voor iedereen leuke activiteiten op het bord, zoals wandelingen, buitensportlessen en online activiteiten. Wij zijn dan ook blij dat ze hun nieuwe werkjaar op een normalere manier kunnen starten en willen ze graag mee een hart onder de riem steken.’

Omdat de meeste Zoerselse verenigingen vanaf september opnieuw hun hele menukaart kunnen presenteren, lanceerde de gemeente een promotiecampagne onder de naam ‘hapjehobby’. Want iedereen ‘sna(c)kt’ opnieuw naar een hobby. Alle erkende verenigingen konden zich inschrijven om enkele gratis ‘proevertjes’ te organiseren in september en oktober. De inwoners van Zoersel kunnen op die manier op zoek gaan naar iets dat ze graag doen. Vergelijk het met een soort hapjesbuffet van hobby’s. Omdat Zoersel zoveel verenigingen telt, zit er vast wel ‘spek voor ieders bek’ bij. Zo hoopt het gemeentebestuur een extra boost te geven aan het verenigingsleven. Zoerselaars kunnen de ‘menukaart’ bekijken op www.zoersel.be/hapjehobby en zo op zoek gaan naar hun ‘goesting’. (EM / Foto Gemeente Malle)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten