• 23/06/2024

Michelle Van Mol trekt met acht andere Antwerpse padelspelers naar WK in Dubai

MECHELEN – Van maandag 31 oktober tot en met zaterdag 5 november nemen zowel de nationale mannen- als vrouwenploeg deel aan het WK padel in Dubai. De selectie bestaat telkens uit acht spelers en de Antwerpse inbreng – vooral bij de meisjes – is bijzonder groot.

Bij de mannen komen Bram Coene (uit Duffel, aangesloten bij Gym Schoten & De Pollepel) en Joris De Weerdt (uit Kontich, aangesloten bij Mol Tennis & Padel Club) in actie. Bij de meisjes spelen An-Sophie Mestach (uit Wilrijk, aangesloten bij Stepp Puurs) en haar teamgenote Astrid Dierckx (uit Antwerpen), Babette Wyckaert (uit Mechelen, aangesloten bij Ter Eiken Edegem en Wingfield), Dorien Cuypers (uit Antwerpen, aangesloten bij Forest Hills Wommelgem), Elyne Boeykens (uit Merksem, aangesloten bij Forest Hills),  Helena Wyckaert (uit Mechelen, aangesloten bij Ter Eiken) en Michelle Van Mol (uit Wommelgem, aangesloten bij Forest Hills). Coach is Thomas Deschamps (uit Mechelen, aangesloten bij Ter Eiken). Vanavond werkte de selectie haar allerlaatste training af op Belgische bodem, in Arenal Mechelen. Wij spraken er met de debutant en meteen ook benjamin van het team, Michelle Van Mol (20).

‘Ik woon in Wommelgem, op wandelafstand van Forest Hills, wat heel handig is. Ik ben een drietal jaar aan het paddelen. Daarvoor heb ik altijd getennist. Daarmee ben ik gestart op De Blauwe Regen. Ik was ook intern op de Sportschool in Wilrijk. Ik heb heel veel blessures gehad en ook mentaal had ik het moeilijk. Het laatste jaar was mijn plezier en mijn genot in tennis verdwenen. Ik ben dan overgeschakeld naar iets nieuw, waar ik veel plezier uit haal.’

‘Ik ben kleuterjuf in de Klimboom in Mortsel bij de instappers. Ze zullen me binnenkort dus twee dagen moeten missen maar dat zal wel lukken. Toen men bij Forest Hills begon met padel wou ik het weleens proberen. Zo ben ik er ingerold. Vervolgens ben ik interclub gaan spelen en dat vond ik heel leuk. Zo ben ik aan meer en meer tornooien beginnen deelnemen. Met onze vrouwenploeg zijn we dit jaar Belgisch kampioen geworden. Het was de allereerste keer dat Vlaamse en Waalse teams tegen elkaar speelden. Ik had vooral gehoopt om bij de nationale selectie te zitten. Het was voor mij wel even spannend. Ik kijk heel hard uit naar het WK. Ik hoop dat het snel donderdag is en dat we kunnen vertrekken. Het zal een ervaring zijn waaruit ik heel veel zal leren voor de volgende jaren. Uiteraard waren de andere meisjes uit het team geen onbekenden maar door zes weken samen te zijn leer je elkaar op een andere manier kennen. ’

‘Ik leer altijd wel heel veel van de speelsters aan wiens zijde ik mag uitkomen. In het nationale circuit is dat Evelyne Dom, waarvan ik dit jaar enorm veel heb opgestoken waardoor ik heel wat progressie heb gemaakt. Ook bij de trainingen met de nationale selectie leerde ik elke training wel iets extra bij, dat ik dan weer kon oppikken. De medespeelsters hebben er geen probleem mee om me tips te geven.’ Merkwaardig is dat de loting voor het WK pas daags voor aanvang van het tornooi zal gebeuren. ‘Dat maakt het extra spannend. Je kan je niet echt voorbereiden op je tegenstander maar onze coach kent elk team door en door. Vorig jaar was ik er niet bij. Toen eindigde de Belgische ploeg zesde. Dat moet ook nu lukken. Ik hoop dat ik wat zal mogen spelen (een selectie bestaat uit acht speelsters, waarvan er per wedstrijd zes in actie komen, EM) en dat ik mijn niveau zal halen.’

Edwin MARIËN

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten