• 17/06/2024

Michaël Geerts en Gauthier Onclin kunnen zich niet plaatsen voor hoofdtabel

MERKSEM –  De eerste dag van de European Open leverde onmiddellijk al enkele spektakelrijke matchen op.

De twee Belgen die vandaag in actie kwamen, Michaël Geerts (ATP-295) en Gauthier Onclin (ATP-524), delfden allebei het onderspit.

In zijn eerste rondematch stond Onclin tegenover de ervaren Italiaan Andreas Seppi (ATP-93).

De twintigjarige Luikenaar won begin september verrassend het voorbereidingstornooi op de European Open en stak zo een ticket voor de kwalificaties op zak.

Na een vroege break in de eerste set was onze landgenoot al snel op achtervolgen aangewezen (3-0). Onclin brak nog terug bij een 5-3-setstand, maar tevergeefs.

In de tweede set wist Onclin landgenoot direct door de opslag van Seppi te gaan. Dat elan kon Onclin niet aanhouden, want bij 5-4 mocht de poulain van Steve Darcis serveren voor de set, maar de Italiaan van 37 knokte terug. Seppi verzilverde bij 6-5 opnieuw een breakpunt en trok zo de partij definitief naar zich toe met 6-4 en 7-5.

Al bij al kan Onclin het enkeltornooi met opgeheven hoofd verlaten. Hij liet flitsen van zijn klasse zien, met verschillende breaks tegen een ervaren top 100- en ex-top 20-speler.

De tweede match op Center Court werd uitgevochten tussen de ervaren Spanjaard Fernando Verdasco (ATP-137) en de Amerikaan Brandon Nakashima (ATP-83).

De eerste set wist de Amerikaan met 6-4 binnen te rijven. Verdasco gaf zich niet zomaar gewonnen en won de tweede set met 2-6.

In een beslissende derde set stak Nakashima een tandje bij. Hij brak één keer door de opslag van Verdasco. Die break was genoeg om de set en de overwinning binnen te halen met 6-4, 2-6 en 6-4.

Michaël Geerts (ATP-295, zie foto), onze andere landgenoot, speelde de laatste match van de dag op Center Court tegen de nummer vijf van de Next Gen: Jenson Brooksby.

Geerts bood regelmatig fors weerwerk, maar verloor de match vrij kansloos in twee sets: 6-4 en 6-2. In de eerste set kon Geerts een vuist maken, maar in de tweede set stoomde Brooksby door.

Richard Gasquet (ATP-81) kijkt morgen Dusan Lajovic (ATP-35) in de ogen in de voorlaatste match van de dag. De Nederlander Botic van de Zandschulp (ATP-66), die zich dit jaar voor het eerst wist te plaatsen voor Indian Wells, speelt aansluitend tegen Alexei Popyrin (ATP-71).

Andy Murray (ATP-121) speelt zijn eerste match op dinsdagavond tegen de Amerikaan Frances Tiafoe (ATP-49). Daarna sluit Zizou Bergs (ATP-188) de avond af op het Center Court tegen de Zuid-Afrikaan Lloyd Harris (ATP-31). In het dubbelspel kijken we uit naar het duel tussen Paire/Musetti en Monroe/Opelka. (EM / Foto European Open)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten