• 24/06/2024

Met Turnhout by Night naar 1900, vestigingen Bouwgroep Turnhout en Ravels overgenomen

TURNHOUT – Op zaterdag 21 januari trekken een paar duizend wandelaars dwars door het Turnhoutse stadshart. Zij nemen deel aan Turnhout by Night, een sfeervol verlichte wandeltocht met veel animatie onderweg. Het standaardtraject van negen kilometer omvat onder meer livemuziek, toneelspel, rondleidingen en een lichtshow.

Stijn Adriaensens (N-VA), schepen van toerisme: ‘Turnhout by Night is al meer dan tien jaar een succesformule. Het is gewoon een combinatie die uitstekend werkt: wandelaars zien een vaak vertrouwde omgeving letterlijk in een ander licht terwijl ze ook nog worden getrakteerd op optredens en belevenissen. Het is trouwens de moeite om elk jaar opnieuw mee te doen, het verrassingselement blijft altijd intact. Zo voegen we dit jaar een kleine tijdreis toe aan het traject: in de Gemeentestraat word je naar de jaren 1900 gekatapulteerd, compleet met figuranten in klederdracht, ritjes in een koets en oude lantaarns om de sfeer van destijds op te roepen.’ Studenten van Thomas More Hogeschool maken Turnhout by Night extra aantrekkelijk voor gezinnen: op een route van vierenhalve kilometer dagen ze kinderen uit om beweegopdrachten uit te voeren en stempels te verzamelen. Aan het einde van de tocht kunnen de stempelkaarten worden geruild voor een geschenk.

Turnhout by Night start om 17 uur en duurt tot 24 uur. Inschrijven kan nog op zaterdag bij Toerisme & UiT, Grote Markt 44, van 9.30 uur tot 22 uur en in de Kuub (de Warande), Warandestraat 42, van 17 tot 22 uur. Deelnemen kost vijf euro op de dag zelf, kinderen tot twaalf jaar wandelen gratis mee. Leden van Pasar en houders van een UiTPAS met kansentarief krijgen korting en betalen aan de kassa respectievelijk vier en één euro. Schrijf je je uiterlijk op vrijdag 20 januari in, dan geniet je van een voorverkooptarief: twee euro (standaard), anderhalve euro (leden Pasar) of 40 eurocent (UiTPAS met kansentarief). Ga daarvoor langs bij Toerisme & UiT of koop je tickets via www.turnhoutbynight.be.

BMB Bouwmaterialen neemt drie vestigingen van Bouwgroep over. Voortaan kopen bouwprofessionals hun materiaal bij BMB Bouwmaterialen Turnhout, Hasselt of Ravels. Bouwgroep is een distributeur van bouwmaterialen met drie locaties in de Antwerpse Noorderkempen en Limburg. Veronique Jansen, mede-eigenaar van Bouwgroep: ‘Dankzij de overname kunnen we onze vestigingen verder professionaliseren en digitaliseren.’ BMB Bouwmaterialen, de Belgische tak van BME Group, is de overname één van de stappen om haar netwerk te verdichten en haar aanwezigheid in Vlaanderen verder te versterken. Voor klanten, leveranciers en het personeel verandert er voorlopig niets.

BMB Bouwmaterialen neemt de bouwhandels over in hun bestaande toestand, inclusief het personeel. Op de drie locaties zal in de toekomst het klassieke assortiment bouwmaterialen aangeboden worden, in lijn met de andere vestigingen van BMB Bouwmaterialen. Jef Huet, directeur van BMB Bouwmaterialen: ‘Wij zijn bijzonder enthousiast over deze overname. Bouwgroep is een sterk familiebedrijf, met een trouw klantenbestand en een team van meer dan 40 gedreven en ervaren medewerkers. We zijn ervan overtuigd dat we samen een nóg beter aanbod en een nóg betere service kunnen bieden naar de lokale vakman uit de regio. De drie locaties vullen de bestaande footprint van BMB Bouwmaterialen bovendien mooi aan. Dit akkoord is een win-win-win, voor Bouwgroep, voor BME Group én voor de lokale vakspecialisten.’ (EM / Foto BMB Bouwmaterialen)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten