• 19/05/2024

Met symbolische meiboom gaat de laatste werffase voor sportsite Kouter in

MECHELEN – Nu de staalconstructie van het multifunctionele complex op de sportsite in Leest staat, is het hoog(s)te punt van de werken bereikt. Om dat te vieren, werd een meiboom bevestigd op de nok. Die luidt ook de eindfase in van de werken aan de sportsite, die eind augustus klaar zal zijn.

“Bijna exact een jaar geleden gingen de werken op de sportsite, die we sportsite Kouter zullen dopen, van start,” vertelt Sportschepen Abdrahman Labsir. “Vandaag hebben we letterlijk – maar niet figuurlijk – het hoogtepunt van de werken bereikt met de staalconstructie van de multifunctionele nieuwbouw. De symboliek van een meiboom is daarbij heel toepasselijk. Het figuurlijke hoogtepunt komt er eind augustus: dan is de sportsite klaar.”

“Het multifunctionele gebouw – dat volledig CO2-vrij is – zal acht kleedkamers tellen, waarvan er twee toegankelijk zijn langs buiten voor de ongebonden sporter,” gaat schepen Labsir verder. “De cafetaria biedt een 180 graden-zicht op alle gerenoveerde velden, de gloednieuwe petanquebaan en de wadi. Het zal hier tijdens alle seizoenen fantastisch vertoeven zijn.”

De staalconstructie van de ruwbouw wordt op dit moment brandwerend gemaakt. Eind deze maand komt er ook een dak op, waarna de binnenwerken kunnen starten. Parallel zijn de omgevingswerken half april heropgestart. Het einde van deze laatste werffase wordt eind augustus voorzien: dan is sportsite Kouter eindelijk klaar.

Foto stad Mechelen

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten