• 23/06/2024

Met de riksja naar de vijf locaties van Boho’s Warm Winterfeest

BORGERHOUT –  Na een succesvolle eerste editie – met minstens 2 000 bezoekers in volle coronaperiode, komt de Borgerhoutse middenstand en district Borgerhout met een tweede editie van ‘Boho’s Warm Winterfeest’. Dat vindt op zaterdag 10 en zondag 11 december plaats op vijf verschillende locaties. Het worden twee dagen vol gratis workshops, optredens, kunstfestijnen, geschenkmarktjes, kinderanimatie, eten en drinken.

Voor dit eigenzinnig winterweekend slaan een heleboel Borgerhoutse partners de handen in elkaar. ​ BorgerHub, Pekfabrik, de Centers, Plein Magazijn en nieuwkomer’t Werkhuys puzzelden een eigenzinnig programma in elkaar, samen met de winkeliersvereniging BOHO2140. Op die manier vinden bezoekers de origineelste kerstinkopen op de meest verrassende locaties in Borgerhout. Tussen de locaties door kan je je laten vervoeren, tegen een vrije bijdrage, door een kleurrijke riksja. Dat is een typisch Aziatische fietskar.

Mariam El Osri (Groen), schepen voor middenstand: ‘We zetten in op gezelligheid, het lokale en duurzaamheid Op alle locaties zullen herbruikbare tassen te koop zijn met daarop de slogan ‘0% plastiek / 100% Borgerhout’. Als kers op de taart kan je al je unieke en lokale geschenkjes laten inpakken.’

’t Werkhuys (Zegelstraat 13) biedt ruimte aan groepen en individuen om te creëren, repeteren, na te denken of gewoon samen te komen. Op zondag 11 december kunnen muziekliefhebbers er vinylplaten uitzoeken. In samenwerking met Staircase en Art Club Borgerhout zijn er expo’s. Men laat er je kennis maken met ambachtelijke producten en kunst, je kan er tattoos laten plaatsen en genieten van jazzband Hamster Asis of the one-click Panther.

De Pekfabrik (Kattenberg 93) is een prachtig oud pand midden in Borgerwood, waar de beste parties gehouden worden. Zaterdag kan je er terecht voor een Boerenmarkt in de Steeg en kunsten en ambachten in de Pek.

BorgerHub (Turnhoutsebaan 92) is een bruisende oase van ondernemers. Je kan er je  toekomst laten voorspellen gebaseerd op een Iraanse traditie én er is twee dagen lang een duurzame wintermarkt.

Plein Magazijn is een verborgen pand van 1946, een voormalige werkgarage met de industriële look and feel van weleer met oog voor ecologie die werd omgevormd tot een  hotspot voor digitale en creatieve ondernemers in Borgerhout. Er worden films getoond voor jong en oud en op zondag is er een brunchbuffet.

Op zondag zijn alle Centers op de Engelselei open voor een echte kerstmarkt met paardenmolen en eet- en drankkraampjes van onder meer de lokale Borgerhoutse brouwerij Cabardouche bieren. Voor de allerkleinsten zijn er doorheen het weekend circusworkshops, animatiefilm en kindergrime. Het volledige programma is terug te vinden op: www.borgerhout.be.

Edwin MARIËN

Foto’s Victoriano MORENO

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten