• 27/05/2024

Belgian David Goffin pictured in action during a first round match at the European Open Tennis ATP tournament, in Antwerp, Monday 16 October 2023. BELGA PHOTO JASPER JACOBS

Met David Goffin is de laatste Belg uitgeschakeld op European Open in Lotto Arena

MERKSEM – David Goffin is niet verder geraakt dan de tweede ronde in Antwerpen. De Luikenaar, 105de op de wereldranglijst en op de hoofdtabel geraakt dankzij een wildcard, verloor vanavond tegen de Fransman Mpetshi Perricard (ATP 226). Het werd 5-7, 3-6 in een wedstrijd die 1u12’ duurde.

Perricard staat heel wat plaatsen lager gerangschikt dan Goffin maar heeft een verwoestende opslag, niet in het minst dankzij zijn 2m03.

Dit is pas de tweede overwinning van de Fransman op het ATP-circuit na winst tegen de Spanjaard Roberto Carballes Baena, 64ste van de wereld en zesde reekshoofd, dinsdag in de eerste ronde. Meteen zijn alle Belgen in het enkel en het dubbelspel uitgeschakeld.

Mpetshi Perricard is – als kwalificatiespeler – aan een erg indrukwekkend tornooi bezig. De Fransman speelde al zijn derde wedstrijd van dit tornooi en is bezig aan een mooie reeks.

Hij begon uitermate sterk met drie blanco opslaggames op rij en enkele straffe services. Goffin deed niet onder en had een antwoord klaar.

Hij bracht het tot een tiebreak waar hij alsog het onderspit delfde. In set twee speelde de nummer 226 ongedwongen de set van zijn leven. Hij brak de opslag van Goffin en serveerde de match uit met een score van 7-5, 6-3.

Vierde reekshoofd Arthur Fils kon in een spannende match de twintigjarige Mark Lajal verslaan in twee sets.

De in 2004 geboren Fransman nam het op tegen de één jaar oudere Mark Lajal. In set één kon geen van beide door de opslag van de tegenstander gaan.

Fils maakte in de tiebreak minder fouten, was accurater op de juiste momenten en trok de eerste set naar zich toe.

Copy paste in set twee. Beide heren vertikten het om hun opslag af te staan en het kwam tot een tiebreak.

Lajal vocht voor wat hij waard was maar kon ook nu niet zijn beste tennis bovenhalen op de cruciale momenten. Fils won met een score van 7-6 en 7-6.

De Zwitser Dominic Stricker speelde tegen Nederlander Botic van de Zandschulp. Het was even zoeken voor van de Zandschulp in set één.

Wat onnodige fouten en een aantal knappe ballen van Stricker in de tiebreak, wees de Nederlander op achtervolgen aan.

Van de Zandschulp vocht met volle kracht terug en had een vroege break in set twee te pakken.

Stricker had geen antwoord, set twee op naam van van de Zandschulp. In set drie leek er geen stoppen aan van de Zandschulp.

Hij ging nogmaals door de opslag van Stricker en gaf de wedstrijd niet meer uit handen. Van de Zandschulp zal het in zijn volgende ronde opnemen tegen Stefanos Tsitsipas.

Alexander Bublik, reekshoofd nummer drie van het tornooi, speelde de laatste match van de dag  tegen de Fransman Grégoire Barrère.

Bublik bleek niet al te veel moeite te hebben met zijn tegenstander en won makkelijk in twee sets: 4-6 en 2-6.

Morgen is het dus uitkijken naar Stefanos Tsitsipas op Center Court tegen Botic van de Zandschulp.

Ook de Oostenrijker Dominic Thiem komt aan de bak en dat tegen Yannick Hanfmann, die gisteren Alexander Blockx elimineerde. (EM / Foto Tennium Belga)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten