• 21/06/2024

Met 8 600 verkochte tickets was de Museumnacht zo goed als uitverkocht

ANTWERPEN – Afgelopen nacht zetten twintig Antwerpse musea hun deuren open om  bezoekers te verrassen met muziek, vertellingen, workshops en dans.

De talrijke aanwezigen genoten van deze eerste editie sinds 2019. 8 600 mensen kochten een ticket en de Antwerpse Museumnacht was daarmee bijna uitverkocht.

De zestiende editie van Museumnacht was zonder meer een succes. Na een onderbreking van twee jaar waren de mensen meer dan klaar voor een avondlijke ontdekkingstocht langs twintig erfgoedlocaties in de stad.

Jong en oud, local en toerist genoten van de talrijke activiteiten zoals workshops, demonstraties, tekensessies en bijzondere rondleidingen.

Veel muziek, zang en dans weerklonk in musea, kerken, in straten en pleinen. Partnerorganisatie AmuseeVous, stelde heel wat jonge kunstenaars voor die de Antwerpse musea vulden met indrukwekkende performances om zodanig de beleving van de bezoeker tot nog een hoger niveau te tillen

Nabilla Ait Daoud (N-VA), schepen voor cultuur: ‘Museumnacht Antwerpen is terug en dat zal iedereen geweten hebben.’

‘8600 bezoekers genoten van een fantastische avond onder een magische sterrenhemel. Het was sinds 2019 geleden dat Museumnacht kon doorgaan, bedankt aan alle medewerkers en vrijwilligers om onze bewoners en bezoekers een onvergetelijke avond te bezorgen, dit is Antwerpen op zijn best.’

AMUZ, Cinema Lumière, DIVA, Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience, FoMu, Letterenhuis, M HKA, Maagdenhuis, MAS, MoMu, Museum De Reede, Museum Mayer van den Bergh, Museum Plantin-Moretus, Museum Vleeshuis, Red Star Line Museum, Rubenshuis, Sint-Andrieskerk, Sint-Pauluskerk, Snijders&Rockoxhuis en Stadsbrouwerij De Koninck ontvingen de bezoekers met plezier en sommigen kregen meer dan 2 000 en het Rubenshuis zelfs meer dan 3 000 mensen over de vloer.

Brouwerij De Koninck organiseerde de afterparty waar tot in de vroege uurtjes werd gedanst en gefeest.

De fietsrondleidingen met de gidsen van Expeditie De Stad en Cyclant waren ook bijna uitverkocht en al fietsend werden de favoriete stadverhalen van de gidsen gedeeld.

Ook de actie van Velo Antwerpen viel in goede aarde want iedereen met een ticket kreeg een gratis dagpas voor een deelfiets. Bijna 1 000 dagpassen werden geregistreerd, samen goed voor 3 234 ritten.

Deze editie van Museumnacht Antwerpen smaakt naar meer voor volgend jaar. In de loop van deze week wordt een aftermovie verspreid. (EM / Foto Ans Brys)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten