• 12/07/2024

Merksplas stelt assistentiewoningen voor, schepen Swinnen (Beerse) begraven

MERKSPLAS –  De gemeente Merksplas opent morgen zondag 26 juni haar gloednieuwe assistentiewoningen. Op de voormalige site van het Parochiehuis in de Leopoldstraat werd de voorbije jaren hard gewerkt aan het ‘Buitenhof. Het gebouw is voorzien van dertien wooneenheden en een grote kantoorruimte op het gelijkvloers. Ook de parking achteraan het gebouw werd onder handen genomen.

Burgemeester Frank Wilrycx (Leefbaar Merksplas): ‘Deze vorm van zorg en huisvesting ontbrak nog in onze gemeente. Naast onze seniorenwoningen en het woonzorgcentrum Binnenhof, is de komst van deze assistentiewoningen een mooi sluitstuk van het huisvestingsbeleid voor onze senioren.’ Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen in het Buitenhof. Tussen 13 en 16 uur ben je er welkom op de feestelijke opening. Je kan er een glaasje drinken en er zullen rondleidingen gegeven worden in het gebouw.

 Leen Kerremans (Leefbaar Merksplas), schepen voor senioren: ‘Heb je interesse om er te komen wonen of ben je gewoon benieuwd hoe het er allemaal uitziet? Kom dan zeker eens een kijkje nemen. Er zijn op dit moment nog enkele woningen vrij. Heb je wel interesse, maar kan je niet naar de opening komen? Kom dan eens langs bij het Sociaal Huis van Merksplas. We organiseren ook bezoeken op afspraak.’  Naast de dertien assistentiewoningen zijn er op de benedenverdieping van het gebouw ook kantoorruimtes voorzien. Het gemeentelijk energiebedrijf EBEM zal daar binnenkort zijn intrek nemen. Zij verhuizen dus van de Industrieweg naar de Leopoldstraat en worden zo wat meer zichtbaar en toegankelijker binnen de dorpskern. Naast de bouw van de assistentiewoningen komen er ook 51 extra parkeerplaatsen voor auto’s vlakbij de scholen, gemeentelijke diensten en lokale handelaars. Op de openbare plaatsen kan je je auto gratis parkeren. Er worden ook nog zes parkeerplaatsen voorzien met een oplaadpunt voor elektrische auto’s.

Vandaag vond de uitvaartplechtigheid plaats van Rommy Swinnen (56, zie foto) , schepen in Beerse. De eredienst werd gehouden in de Sint-Quirinuskerk van Vlimmeren. Op 17 juni verloor ze de strijd tegen kanker.

Rommy Swinnen was gemeenteraadslid sinds 2 januari 2013. Met de verkiezingen in oktober 2018 haalde ze vanop de lijst CDE-Vlim.be 816 voorkeursstemmen. In de coalitie CDE-Vlim.be-Beerse Plus werd Rommy vanaf januari 2019 schepen van Sport, Mobiliteit, Kinderopvang, Burgerzaken en Wijken & Buurten en Gezondheid.  Rommy stond bekend als een warme, sociale vrouw met een groot hart voor Vlimmeren. Ze was daar enorm graag gezien. Als schepen realiseerde ze de uitbreiding van de sportcluster op het Leetereind in Vlimmeren met in 2021 onder meer  de aanleg van een kunstgrasveld en de opening van een rijpiste bij ruitervereniging LRV Beerse. In hetzelfde jaar was ze ook de drijvende kracht achter de inrichting van een hartjesweide op de drie begraafplaatsen en de troostplek op de hoek van de Statiestraat en Kerkenhoek in Vlimmeren.  Verder stond Rommy aan de wieg van de eerste fietsstraten en pakte ze schoolomgevingen aan op vlak van verkeersveiligheid. Ook trok ze mee aan de kar van projecten zoals de bouw van het skatepark en de kantine van KFC Lentezon. Beide zullen in de komende maanden opgestart worden.  Ze  was lid van enkele Vlimmerse verenigingen waaronder Femma.  (EM / Foto Gemeente Beerse)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten