• 14/06/2024

Merksem viert week van de poëzie, omleiding busverkeer op Valaar Wilrijk

MERKSEM – District Merksem viert de Week van de Poëzie dit jaar met een mooie bundel vol poëzie, een gedichtenroute in het Gemeentepark en een bijzondere voorstelling, samengesteld door Carmien Michels (zie foto).

In het najaar van vorig jaar riep het district de Merksemnaren op om een foto of gedicht in te sturen rond het in coronatijden toepasselijke thema ‘Samen’. De oproep was een succes. Het district ontving honderden gedichten en vele foto’s van inwoners en scholieren uit het district.

De meest originele en ontroerende werken werden gebundeld in een brochure. De officiële uitreiking daarvan gebeurt op dinsdag 25 januari om 20.15 uur tijdens een bijzondere voorstelling in Schouwburg Noord. Schrijver en podiumdier Carmien Michels stelde een programma samen, speciaal voor Merksem, waarin ze een mix brengt van ‘spoken word’, muziek en de zachtste poëzie. Ze neemt oud-stadsdichter Joke van Leeuwen en Prisca Agnes Nishimwe mee die sterk zijn op papier én op het podium en die niet alleen zichzelf, maar ook elkaar en het publiek uitdagen. Er zijn nog tickets voor ‘Carmien Michels & Friends’ verkrijgbaar via https://www.schouwburgnoord.be/programma/carmien-michels-friends

Vanaf woensdag 26 januari is de bundel gratis te krijgen in Schouwburg Noord, bibliotheek Park en het stadsloket in het districtshuis, tijdens de reguliere openingsuren. Zo kunnen geïnteresseerden thuis genieten van inspirerende gedichten en foto’s.

Bovendien zijn alle geselecteerde foto’s en gedichten van 25 januari tot en met zondag 20 februari te bezichtigen op grote panelen in het Gemeentepark Roosendael. Meer info: https://www.antwerpen.be/info/61e5dff205bc4fd5167b3186/;

De rioleringswerken in de Valaardreef in Wilrijk, tussen de Bosheidelaan en het Kolonel Slaterplein, zitten mooi op schema. Er is echter ook een kleine aanpassing nodig aan de riolering tussen de rotonde van de Bosheidelaan en de Rozelaarlei waardoor het busverkeer wordt omgeleid.

Van maandag 24 tot en met vrijdag 28 januari wordt het busverkeer in de Valaardreef tijdelijk omgeleid langs de Sint-Bernardsesteenweg en de Letterkundestraat. Plaatselijk verkeer zal steeds, via een omleiding door de Steerveldstraat, van en naar de R11 kunnen rijden. Vanaf zaterdag  29 januari hervat het busverkeer haar weg via de Bosheidelaan en de Pastoor Bauwenslaan. De omleiding voor de werkzaamheden tussen de Bosheidelaan en het Kolonel Slaterplein blijft van kracht tot het einde van de werken in mei.

Op  maandag 24 januari, van 20 tot 22 uur, organiseert het district Wilrijk in samenwerking met de provincie Antwerpen, Europa Direct Antwerpen en de Representatie van de Europese Commissie in België een online- brainstormavond over de thema’s klimaat en milieu. De inzet van de avond? Ideeën formuleren voor een duurzame en leefbare stad in Europa.  Inschrijven via https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd1U0Sph0mJmJKD5aSYd6WcX1xaWOHWrQMB1qqhnAkRJLM6pw/viewform. (EM / Foto District Merksem)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten