• 23/06/2024

Merksem verwelkomt 20 000ste (Deurnese) bezoeker van pop-uprecyclagepark

MERKSEM – Sinds 2017 organiseert stad Antwerpen pop-uprecyclageparken. Dit zijn tijdelijke recyclageparken die een dag in een specifieke buurt staan. Vandaag verwelkomde de stad de 20.000ste bezoeker in de Kerkhofblommestraat in Merksem.

Sinds de start van het project in 2017 organiseerde stad Antwerpen 86 pop-uprecyclageparken. Het eerste jaar werden er 3 705 bezoekers geteld, het tweede jaar 5 680. 2019 was een topjaar met 6 849 bezoekers.

Door de coronacrisis zijn er in 2020 minder pop-ups georganiseerd waardoor er maar 2 781 bezoekers waren.

Tijdens het pop-uprecyclagepark in de Kerkhofblommestraat in Merksem werd de 20 000ste bezoeker verwelkomd.

Lieve uit Merksem (zie foto): ‘’Normaal ga ik naar het gewone recyclagepark in Deurne maar dit pop-uprecyclagepark staat vandaag vlakbij mijn huis, heel erg handig en makkelijk. Ik had nog wat KGA, hout en elektro liggen waar ik nu vanaf ben.’

Fons Duchateau (N-VA), schepen voor stads- en buurtonderhoud: ‘Met de pop-uprecyclageparken willen we burgers helpen die moeilijk te been zijn of die geen wagen hebben om naar een recyclagepark te rijden.’

‘We zijn zeer tevreden dat al 20.000 Antwerpenaren hun weg hebben gevonden naar de pop-uprecyclageparken. Ook het recyclagepunt is een groot succes met bijna 21.000 bezoekers sinds afgelopen zomer.’

‘Het pop-uprecyclagepark is samen met het recyclagepunt de perfecte aanvulling op de gewone recyclageparken. Het recyclagepunt is een mobiele container die naar markten en pleinen komt en waarnaar mensen kleine spullen kunnen brengen.’

Op de pop-uprecyclageparken werd in totaal 241 000 kilogram metalen, 150 000 kilogram  grofvuil, 71 000 kilogram papier en karton, 43 000 kilogram hout en 38 000 kilogram steenpuin ingezameld.

Ook werd er nog 85 000 kilogram g afval in andere categorieën binnengebracht zoals elektrische apparaten, harde plastic, textiel en andere kleine afvalsoorten. Het ingezamelde afval wordt afgevoerd naar het dichtstbijzijnde recyclagepark.

Net als in een gewoon recyclagepark zijn alle afvalsoorten gratis behalve grofvuil, dat tien cent per kilo kost. Omdat de capaciteit kleiner is, wordt wie met de wagen komt of te grote hoeveelheden bij zich heeft, doorverwezen naar de gewone recyclageparken.

Op www.antwerpen.be/pop-uprecyclagepark staan alle datums en locaties, alsook informatie over welke soorten afval (gratis of betalend) binnengebracht mogen worden. (EM / Foto Stad Antwerpen)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten