• 22/02/2024

Merksem plaatst speelaanleidingen, Wilrijk beschildert nutskasten

WILRIJK – Volgend jaar plaatst het district Merksem speelaanleidingen in het Runcvoortpark. Speelaanleidingen zijn geen speeltoestellen maar sobere landschappelijke objecten die uitnodigen tot spel, ontdekking, verbinding en interactie. De objecten worden geïntegreerd in de historische context van het park en de bezoekers, zowel groot als klein, kunnen ze tijdens een bezoek aan het park intuïtief ontdekken.

De ontwerper maakte een concept op met vijf verschillende, sobere ingrepen verspreid in het park:

*Placemarkers: Die hoekige objecten of zitelementen worden op verschillende plekken in het park gezet. Het zijn blikvangers in het landschap.

*Stapstenen: Tussen de bomen naast de vijver en het Runcvoorthof komen ronde stapstenen. Deze maken een speelse verbinding tussen twee paden.

*Heuvel met belvedere: In het Runcvoortpark ligt een heuvel. Tegen de helling ervan worden lijnvormige elementen geplaatst waarop bezoekers kunnen zitten om te genieten van het uitzicht op de vijver en het grasveld.

*Schilderijlijst: Het kader met zicht op de vijver en het Runcvoorthof lijkt een heus schilderij. Bezoekers kunnen er toffe foto’s mee maken.

*Zitelement met schaak- en dambord: Een zitelement met geïntegreerd schaak- en dambord geeft de mogelijkheid om een spelletje te spelen in het park.

Het conceptplan is nog tot half december te raadplegen aan de twee toegangen van het Runcvoortpark (Terlindenhofstraat en Nieuwdreef) en op https://www.antwerpen.be/nl/overzicht/district-merksem-1/groen/runcvoortpark-speelaanleidingen.

Op maandag 7 december brandt er naar jaarlijkse traditie sfeervolle kerstverlichting op verschillende locaties in Merksem en dit tot vrijdag 15 januari. Volgende straten worden verlicht: Bredabaan, Sint-Franciscusplein, Victor Roosensplein, Burgemeester Jozef Nolfplein, Gaston Berghmansdreef, Oudebareellei, Lambrechtshoekenlaan en het plein in de Borrewaterstraat. Ook de gevel van het districtshuis zal feestelijk worden uitgelicht.

Wanner je deze week door Wilrijk wandelt, kom je misschien de kunstenaars tegen die opnieuw een 30-tal grijze nutskasten omtoveren tot kleurrijke parels. Voor deze ontwerpen waren het buurtbewoners die het district ideeën of schetsen bezorgden.

Schepen van cultuur Hans Ides (CD&V): ‘In ons gehele district staan er 350 nutskasten. Die kunnen wel niet allemaal worden beschilderd maar bij 60 tot 70 procent lukt dat wel. Met ons budget van 20 000 euro kunnen we er een 30 à 40 aanpakken. Momenteel hebben we een 80-tal nutskasten van een kleurtje voorzien.’

‘We zijn met deze actie gestart aan de scholen en de kinderdagverblijven. Nu vind je er al in verschillende wijken. Dit jaar wordt er vooral beschilderd op Oosterveld en Elsdonk. Bedoeling is om rond een aantal thema’s te werken. Op Elsdonk bijvoorbeeld zijn dat de Olympische Spelen en de wielerpiste.’

Wat men er in de Flamingolaan heeft van gemaakt zie je op de foto. (EM)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten