• 17/06/2024

Merksem heeft nieuw buurtrestaurant – Berchem straalt in 101 straten

MERKSEM – Vanaf vanmorgen kunnen inwoners van Merksem voor een betaalbare maaltijd terecht in hun allereerste buurtrestaurant: Dagschotel aan de Frans Adriaensensstraat 116 . Dat zal wegens corona extra inzetten op het thuis-leveren van lekkere verse maaltijden op een duurzame en milieuvriendelijke manier, een primeur voor de Antwerpse buurtrestaurants.

Johan Van Dooren van Dagschotel: ‘Dagschotel is een samenwerking tussen stad Antwerpen en Sense. Het gaat om een nieuw concept van Sense, een cluster van horeca-uitbatingen met sociaal talent die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans geeft om hun carrière opnieuw op te bouwen. Hier kan iedereen terecht voor een lekkere verse maaltijd tegen een betaalbare prijs. 60+-ers en mensen met een verhoogde tegemoetkoming betalen een gunsttarief. Er worden ook maaltijden een huis geleverd. Iedereen kan hier bestellen. Er wordt geen onderscheid gemaakt.  Telefonisch bestellen is eveneens mogelijk.’

De andere vier buurtrestaurants in Antwerpen zijn De 7.Schaken, Kom.Eet, Bakboord en Foyer De Stroming. Sinds de coronacrisis werken alle Antwerpse buurtrestaurants met afhaalmaaltijden. Vanaf kerstavond tot zaterdag 2 januari verzorgen de Antwerpse buurtrestaurants speciale feestmenu’s die dagelijks variëren.

Dagschotel heeft voor de levering de beschikking over twee fietsen. Het restaurant is open van maandag tot en zaterdag van 11 tot 19 uur. Gerante Hetty Leuverink: ‘Dagschotel wil met lekkere en betaalbare maaltijden echt een nieuwe verbindende factor zijn voor Merksem in het algemeen en voor de buurt rond Dagschotel in het bijzonder.. Wanneer het terug is toegestaan, is iedereen uiteraard welkom om ook in het restaurant  te komen eten.  Er zijn een 20-twintigtal zitplaatsen.  Klanten kunnen eenvoudig bestellen tot één uur voordien, online, telefonisch of ter plaatse in het restaurant  Men betaalt één euro extra voor levering aan huis. Je moet inwoner zijn van Merksem om gebruik te kunnen maken van de thuisleveringsformule. Ook werkt het nieuwe buurtrestaurant met herbruikbare verpakkingen: kwalitatieve potjes die de klant elke keer opnieuw kan gebruiken.’ Meer info op www.dagschotel.be

De afgelopen weken vroegen 101 Berchemse bewonersgroepen financiële ondersteuning aan voor winterverlichting in de straat. Via Berchem Buurt – de Berchemse ondersteuningsdienst voor wijk- en burgerinitiatieven – konden Berchemnaars tot 10 december een financiële bijdrage aanvragen om samen met buren winterverlichting voor de straat aan te kopen. Elke straat kon een verzoek indienen voor een ondersteuning tot 250 euro.

Districtsschepen voor Berchem Buurt Janick Doré (N-VA): ‘De afgelopen weken stroomden de aanvragen binnen. Uiteindelijk strandde onze teller op 101 Berchemse buurtgroepen die ervoor kozen om dankzij Berchem Buurt voor extra sfeer in hun straat te zorgen. Dat komt neer op een flinke 25 000 euro die we als district vrijmaakten om dit te realiseren. Er was duidelijk nood aan zo’n initiatief, dus we kunnen het alleen maar een succes noemen.”

Beelden van lichtjes aan de gevel of voor het raam plaatsen de deelnemers best op social media met de hashtags #antwerpselichtjes, #berchembuurt en #berchemisdemoeite.

Edwin MARIËN

µ

 

 

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten