• 21/06/2024

Mensen met beperking of autisme krijgen een plek in Rumst

RUMST – Eind dit jaar opent Klavertje7 in Rumst: een warme plek waar mensen met een beperking en/of autisme bijzonder goed thuis zijn.

Jongvolwassenen met specifieke behoeften verdienen een fantastische plek om samen te leven. Een huis waar vrienden en familie altijd welkom zijn. Els Van Keilegom, oprichter en bezieler van Klavertje7: ‘Voor zoon Jenne hadden we ook zo’n plaats in gedachten maar die was er niet bij ons in de buurt. We rolden daarom zelf de mouwen op en gingen aan de slag. Het leverde een nieuw project op dat stilaan heel concreet wordt: Klavertje7. De werking is ondertussen uitgedacht en de bouw van ons huis komt in een laatste fase. We starten daarom nu intensief gesprekken op met geïnteresseerden. We hebben zeven woonplekken en een vijftiental plaatsen in de dagbesteding.’

Klavertje7 is een warm initiatief van Jenne’s Friends Projects VZW. Alles wat de VZW doet, wordt ingevuld vanuit de overtuiging: onze jongvolwassenen verdienen het om ‘bijzonder goed thuis’ te zijn.

Klavertje7 in Rumst wordt een gezellig huis met een dubbele werking. Het wordt een warm en rustig nest waar jongvolwassenen 24/7 kunnen wonen: dus ook tijdens de vakanties. De zinvolle dagwerking die er wordt aangeboden staat ook open voor jongvolwassenen die niet in het huis wonen. De dagwerking biedt de VZW momenteel al aan op een andere plek (vlakbij Klavertje7) in Rumst.

Op dit moment is de ruwbouw af en beginnen de fijnere werken. Eind dit jaar verwelkomt Klavertje7 de bewoners in de Hovernierstraat 11 in Rumst.

Men zoekt voor het project ook nog een toffe begeleider. Wie graag aan de slag wil bij Klavertje7, kan daarvoor met Els Van Keilegom (0478 23 55 14 of info@klavertje7.be) contact opnemen. Meer info: www.klavertje7.be (EM / Foto Jenny’s Friend Project)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten