• 19/05/2024

Meerhout heeft voortaan twee Cambio-wagens: aan het gemeentehuis en parking Centrum

MEERHOUT – Cambio autodelen is een flexibele formule waarbij op twee verschillende locaties in het centrum van Meerhout dag en nacht auto’s klaar staan voor de gebruikers, zowel voor inwoners als voor  organisaties en bedrijven.

Inwoners van Meerhout die niet elke dag gebruik maken van een wagen kunnen vanaf vandaag een auto uitlenen via het autodeelsysteem cambio. Cambio autodelen valt best te vergelijken met een uitleendienst, maar dan niet voor boeken of DVD’s, maar voor auto’s.  Wie bij cambio aangesloten is, kan een auto reserveren voor de gewenste periode. Een cambio-gebruiker betaalt in functie van het gebruik (tijd en kilometers) en kan zo heel wat geld uitsparen als de auto slechts sporadisch gebruikt wordt. Van de wagens zelf (onderhoud, keuring, administratie …) hoeven gebruikers zich niks aan te trekken, in samenwerking met het lokaal bestuur, zorgt cambio voor alles. Kortom: ideaal voor wie weinig rijdt of als alternatief voor de vaak minder gebruikte tweede wagen.

 Cambio is financieel echt interessant voor wie minder dan 11 000 kilometer per jaar met de wagen rijdt.  Brandstof, pechverhelping, verzekering: bij cambio is alles in de prijs inbegrepen. Kijk even op de kilometerteller van je auto en maak de berekening. Rij je weinig, dan zal je snel zien dat autodelen je heel wat geld kan besparen. Of misschien vormt cambio wel een interessant alternatief voor de tweede wagen in het gezin? In België zijn al meer dan 65 000 mensen overtuigd van de voordelen.

Wie in Meerhout wil autodelen, kan terecht op het ophaalpunt aan het gemeentehuis of op de parking Centrum in de Eikenboomlaan.  Meerhout start met twee elektrische deelwagens van het type Peugeot e-208, met de bedoeling dit aanbod verder uit te breiden in functie van het gebruik. Het lokaal bestuur ondersteunt deze dienst. Het initiatief draagt mee een steentje bij tot een verminderde milieubelasting. 

Cambio biedt haar diensten al aan in meer dan 80 steden en gemeentes in Vlaanderen. Meer en meer mensen ontdekken de voordelen van een systeem als cambio en de groep gebruikers groeit dan ook voortdurend aan. De kaap van 68 000 gebruikers in België werd dan ook al ruimschoots overschreden. In totaal hebben zij ongeveer 2 400 deelauto’s tot hun beschikking.

Wie aansluit bij cambio krijgt toegang tot het cambio-wagenpark en dit voor alle deelwagens in heel België. De gebruiker reserveert een auto naar keuze en waar hij het wenst.

Reserveren kan dag en nacht via de cambioApp, hier  of telefonisch op het nummer 02 505 40 40. De auto kan zowel voor korte tijd (een uur) als voor een langere periode (een dag, een week of langer) ontleend worden. De gebruiker haalt de auto af aan zijn standplaats en brengt hem daar terug aan het einde van de rit. Afhalen en terugbrengen kan de klok rond, zeven dagen per week. Het openen van de wagen gebeurt met de cambioApp.

 Gebruikers betalen een beperkt maandelijks abonnement (vier, acht of 22 euro, een formule op ieders maat) en betalen verder enkel in functie van hun gebruik. Wie veel rijdt betaalt wat meer, wie een maand nauwelijks rijdt betaalt enkel het abonnement en die ene of paar ritten. Alle kosten zitten in de prijs inbegrepen (verzekering, brandstof …), vaste kosten vallen weg.

Inwoners van Meerhout die nu aansluiten bij cambio kunnen beroep doen op het proefaanbod dat cambio samen met de gemeente aanbiedt. Dankzij dit proefaanbod betalen zij geen 35 euro aan instapkosten en kunnen zij het systeem dus gemakkelijk uittesten.

Inwoners van Meerhout kunnen ook langskomen op het infomoment op donderdag 9 november 19 uur in het gemeentehuis, Markt 1, Meerhout. Schrijf hier vooraf in   De infosessie is gratis. (EM / Foto Gemeente MEERHOUT)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten