• 27/05/2024

Meerhout bedankt helden van Operatie Proper, leer de gemeente beter kennen

MEERHOUT – Vandaag en ook aanstaande zaterdag bedankt lokaal bestuur Meerhout de helden van Operatie Proper. VBS De Klimmuur en KSA Meerhout krijgen elk een cheque voor hun inspanningen om zwerfvuil en sluikstort aan te pakken.

Wie stoort zich niet aan zwerfvuil en vuile straten? Om dit aan te pakken, startte Mooimakers Operatie Proper. In Meerhout gingen de leerlingen van VBS De Klimmuur en de leden van KSA Meerhout de uitdaging aan.

En ze slaagden ook in hun missie. Mooimakers voorziet daarom een beloning voor het harde werk. Walter Verbraeken (N-VA), schepen van milieu, overhandigde de cheque (zie foto) en bedankte de helden van Operatie Proper om mee te werken aan propere buurten.

De leerlingen van VBS De Klimmuur zullen hierdoor binnenkort kunnen spelen met nieuwe ballen en speelgoed voor in de zandbak. KSA bekijkt nog welke beloning de leden zullen krijgen.

Operatie proper is een initiatief van Mooimakers. De opdracht voor deelnemende scholen en verenigingen is om zwerfvuil op te ruimen en kinderen meer inzicht te geven in zwerfvuil en hoe deze mee aan te pakken.

Dat doen ze door een actieplan op te stellen met uit te voeren acties. Een aantal acties zijn vaste actiepunten maar de groepen kunnen ook zelf voorstellen doen. De deelnemers kiezen zo zelf mee hoe zij een omgeving proper maken.

VBS De Klimmuur organiseerde onder meer een afvalarm schoolfeest, KSA een groot afvalspel. Wie dit schooljaar wil deelnemen vindt hier meer informatie.  De cheque bij KSA wordt zaterdag 16 september om 16.30 uur overhandigd aan de Jagersweg.

Meerhout voor beginners’ is een gloednieuw gratis concept waarbij je de kans krijgt om op een leuke en laagdrempelige manier alle kantjes en hoekjes van Meerhout te leren kennen.

‘Meerhout voor beginners’ zal plaatsvinden van zaterdag 14 oktober tot en met zaterdag 9 december. In deze periode zijn er in totaal zes ontmoetingsmomenten, elk op een andere locatie, waarin telkens andere Meerhoutse verenigingen, adviesraden en/of gemeentelijke dienstverlening aan bod komen. Je komt zo op plaatsen waar je anders niet komt.

Je leert bovendien ook andere Meerhoutenaren kennen met dezelfde interesses. Samen kom je alles te weten over de gemeente Meerhout.

Vooraf inschrijven is verplicht en kan hier tot en met vrijdag 1 oktober. 

Programma: zaterdag 14 oktober (14 tot 17 uur): Natuurpunt afdeling Geel-Meerhout + VVV-Meerhout, donderdag 26 oktober (19 tot 22 uur): FaireTrade Gemeente + Meerhoutse Ontwikkelingssamenwerking + seniorenraad, zaterdag 4 november (14 tot 17 uur)  Dansstudio Crazy Moves + KVG Boccia-curling + Yoga – kom thuis bij jezelf, zaterdag 18 november (13 tot 17 uur) Fotoclub Focus + cultuurraad + Tarmac, zaterdag 25 november (13 tot 17 uur)  Heemkundige Kring + bib + sociale dienst, zaterdag 9 december (19 tot 22 uur): Jeugdhuis De Faar + JC Horizont + Jeugdraad. Het volledige programma kan je hier terugvinden. (EM / Foto Gemeente Meerhout)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten