• 21/06/2024

Meer taxistandplaatsen in Mechelen, lenteschoonmaak in Vrijbroekpark en in Lier

MECHELEN – Stad Mechelen gaat tien nieuwe taxistandplaatsen toevoegen aan de bestaande locaties. De nieuwe standplaatsen worden gerealiseerd in samenspraak met de taxisector en om aan de behoeften van de sector te voldoen.

Vicky Vanmarcke (Open Vld), schepen van mobiliteit: ‘We willen dan ook dat de uitbreiding van de taxistandplaatsen bijdraagt aan een vlottere mobiliteit in onze stad. In combinatie met onze taxicheques en voldoende parkeergelegenheid voor taxi’s bij attractiepolen in onze binnenstad, kunnen gebruikers vlot overal geraken.’ Greet Geypen (Open Vld), schepen van economie: ‘Hiermee willen we de taxisector ondersteunen en het gebruik van taxi’s in Mechelen aanmoedigen. Er werden tien nieuwe locaties gecreëerd. De taximaatschappijen gaven aan dat standplaatsen aan sommige hotels zeer welkom waren, we hebben zoveel mogelijk rekening gehouden met hun noden. We zullen de taxistandplaatsen op regelmatige basis evalueren en bijsturen waar nodig.’

De locaties van de nieuwe taxistandplaatsen werden in overleg met de taxisector genomen. Er komen twee standplaatsen naast de plaatsen voor de politievoertuigen op het Douaneplein met een tijdsvenster van 20 tot 6 uur, twee standplaatsen in de Van Beethovenstraat, één standplaats in de Karmelietenstraat met een tijdsvenster van 9 tot 18 uur, één standplaats op het Sint-Romboutskerkhof, twee standplaatsen op de oude bushaven aan het Douaneplein ter hoogte van de cinema, één standplaats aan het station van Nekkerspoel en één standplaats in de Oude Brusselsestraat. Het voorstel komt tegemoet aan de noden van de taxisector. Standplaatsen in de directe omgeving van de autoluwe IJzerenleen en Grote Markt worden ondersteund door op deze locaties twee informatieborden op te maken die verwijzen naar de vaste standplaatsen in de buurt. Deze borden komen er nog dit voorjaar. Daarnaast is de taxisector vragende partij om één of meerdere standplaatsen te bekomen bij het station van Mechelen ter hoogte van de Kiss & Ride zone. Dit moet nog worden afgestemd met de NMBS. Recent werden een aantal plaatsen geoptimaliseerd aan het station en dichter bij elkaar gezet. Er zijn nu plaatsen langs beide zijden van de Stationsstraat, aan de kant van de busperrons. De stad zal de nieuwe standplaatsen aanduiden met verkeersborden. De nieuwe standplaatsen in de Van Beethovenstraat worden ingevoerd na de werken van de Adegemstraat, begin april 2024.

Op woensdag 22 maart organiseert het Vrijbroekpark in Mechelen een lenteschoonmaak samen met Mooimakers. Zo zet het park het probleem van zwerfafval in de kijker.

Aan de hoofdingang (Ridder Dessainlaan 65) krijg je tussen 14 uur en 16.30 uur een afvalprikker, handschoenen en vuilzakken om samen op te ruimen. Je moet je vooraf niet aanmelden, je mag gewoon komen. Zin in een spelletje? Doe dan mee aan een schoonmaakbingo en wie weet win jij een drinkbus. Om 17 uur verzamelen parkmedewerkers het materiaal en afval bij elkaar. Als bedankje krijgen deelnemers bij mooi weer een ijsje, bij koud weer een warme kop chocolademelk.

Vrijdag 17 maart  geeft het college van burgemeester en schepenen van Lier het startschot voor de lenteschoonmaak. Een deel van hen start aan het begin van de Antwerpsesteenweg (kant Ring) en een ander deel aan het einde van de Antwerpsesteenweg (grens met Boechout). Op deze manier werken ze naar elkaar toe.

Van zaterdag 18 maart tot zondag 2 april kan iedereen deelnemen aan de grote Lenteschoonmaak. Spreek met minstens drie bewoners uit je straat of buurt af om samen je stoep, goot, voortuin en/of gevel proper te maken. Registreer je actie voor 18 maart via www.lier.be/lenteschoonmaak en maak kans op een beloning om je straat in de loop van het jaar te vergroenen. (EM )

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten