• 20/06/2024

Meer dan 600 deelnemers voor de Antwerp Summer University van UAntwerpen

ANTWERPEN – De zomervakantie breekt aan, maar dat betekent niet dat het leven op UAntwerpen stil valt. Meer dan 600 studenten, onderzoekers en young professionals schreven zich immers in voor een van de programma’s van de Antwerp Summer University. Voor twijfelende studiekiezers is er daarnaast het ‘Keuzestress off, summervibes on’-project.

Voor de dertiende keer biedt UAntwerpen tijdens de zomermaanden hoogkwalitatieve cursussen aan in de vorm van workshops, webinars en interactieve lessen. Na twee zomers met coronabeperkingen allerlei en bijgevolg een voornamelijk digitaal aanbod, worden deze zomer meer dan 600 deelnemers verwacht. Dat zijn er duidelijk meer dan de 513 enthousiastelingen in 2019, de laatste ‘normale’ zomer.

Op de agenda: negentien programma´s die fysiek op de campus plaatsvinden, twee die volledig online worden gehouden en twee in een hybride setting. Jasper Vanhaelemeesch van de Antwerp Summer & Winter University: ‘We bieden de deelnemers in de eerste plaats een academisch hoogstaand programma. Maar we laten hen ’s avonds en in het weekend natuurlijk ook de troeven van Antwerpen en de regio ontdekken.’

Voor de summer schools begin juli schreven zich 289 deelnemers uit 54 verschillende landen in. Inschrijven voor de tweede reeks programma’s op het einde van de zomer is nog mogelijk: daar noteerde UAntwerpen tot dusver 319 deelnemers. De onderwerpen zijn heel gevarieerd: van gezondheidswetenschappen tot ontwerpwetenschappen en sociale wetenschappen. De doelgroepen zijn verschillend voor elke cursus en bestaan uit studenten, onderzoekers en werkende professionals.

UAntwerpen denkt deze zomer ook aan studiekiezers die de knoop nog niet hebben doorgehakt. Onder de noemer ‘Keuzestress off, summervibes on’ biedt de universiteit tal van campustours, (online) infosessies, filmpjes en vragenuurtjes aan. Zo kunnen twijfelaars alsnog de knoop doorhakken en kunnen ook zij die verdiende zorgeloze zomer tegemoet.

Een van de activiteiten was een begeleide yogasessie, vanavond op het dakterras van het MAS. Onze fotograaf ging een kijkje nemen.

Meer info: www.uantwerpen.be/aswu, www.uantwerpen.be/nl/studeren/infomomenten/keuzestress-off-zomervibes-on/

Foto’s  Ronny MULLENS

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten