• 27/05/2024

Meer dan 2 000 lopers namen deel aan derde Halve Marathon van Turnhout  

TURNHOUT – Vanochtend vertrok aan de Nieuwe Kaai in Turnhout de Vansweevelt Vastgoed Halve Marathon Turnhout.

 Deze loopwedstrijd wordt georganiseerd door de Turnhoutse triatlonclub Taxan[TRIA] in samenwerking met Vansweevelt Vastgoed.

 Sportievelingen konden kiezen voor een afstand van vijf, elf of 21 kilometer. Bovendien was er ook een kidsrun en een apart bedrijvenklassement.

Voor deze derde editie had men de inschrijvingen afgesloten met meer dan 2 000 deelnemers. 

Vergeleken met de bijna 1 400 deelnemers van vorig jaar is dat een stijging met 50 procent. Thomas Peeters, voorzitter van de organiserende triatlonclub: ‘We merkten al snel dat de inschrijvingen hard gingen.’

 ‘Een dikke maand voor het evenement zelf was de halve marathon al uitverkocht en wat later de elf kilometer ook.’

 Met 1 000 inschrijvingen was de halve marathon de populairste afstand, gevolgd door 600 deelnemers op de elf kilometer en net geen 400 deelnemers voor de vijf kilometer.

 De overige plaatsjes waren bestemd voor de jongste lopers die deelnamen aan de kidsruns van 400 en 1 000 meter.

 De bedrijvencup, waarbij bedrijven meedongen naar de titel van ‘het snelste bedrijf van Turnhout en omstreken’ is een formule die al wordt aangeboden vanaf de eerste editie.

 Steeds meer bedrijven vinden hun weg ernaartoe, want ze zien de voordelen ervan in. Naast inzetten op de fitheid van de medewerkers, zorgt het verzamelpunt in de bedrijvenzone met eigen bedrijfstentje ook voor een sterke teamgeest.

 De regenval de afgelopen weken had sporen achtergelaten op het grotendeels onverharde parcours van de wedstrijd dat liep  door het Turnhouts Vennengebied.

 Om diepe plassen en erg vettige modderstroken te vermijden verschilde het parcours daardoor op sommige stukken wat van de vorige editie.

 Peeters: ‘Maar één ding is zeker: het bleef een mooie loop door ons prachtige noorden van Turnhout.’ (EM / Foto FB)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten