• 21/06/2024

V Maxx

Meer dan 150 eetkramen en attracties strijken 37 dagen lang neer op Spoor Oost

BORGERHOUT – Van zaterdag 27 mei tot en met zondag 2 juli staat de Sinksenfoor opnieuw op Spoor Oost in Borgerhout. Meer dan 150 eetkramen en attracties bieden volop plezier en sfeer voor jong en oud. De stad adviseert bezoekers om te voet, per fiets of met het openbaar vervoer te komen.

Alle traditionele kramen die elk jaar van de foor een succes maken, zullen weer van de partij zijn: de lunaparken, eendjes vissen, spookhuizen, schietkramen…, voor elk wat wils. Ook lekkerbekken kunnen op de Sinksenfoor terecht voor een hapje, zoals de traditionele laquemants en smoutebollen, of een drankje.

Een kleine greep uit de meest opvallende attracties: het Reuzenrad, een vaste waarde die een geweldig uitzicht in alle richtingen over de stad biedt; de Sky Glider, de imposante zweefmolen op grote hoogte die vorig jaar voor de eerste keer naar Antwerpen kwam, ook  de V Maxx is terug: twee gondels draaien aan 120 kilometer per uur, terwijl de benen van de durvers in de lucht bungelen. Met zijn 60 meter is dit het hoogste toestel van de hele kermis. En dan is er nog de absolute klassieker de Cake Walk, plezier gegarandeerd in deze grappige doorloopattractie.

Peter Wouters (N-VA), schepen voor foren: ‘De Sinksenfoor is uniek in zijn soort. Geen kermis die lichaam en geest zo verroert en beroert als de Sinksenfoor. Vorig jaar maakte de foor der foren een comeback in stijl, en ook dit jaar staan er op Spoor Oost zo’n 150 goede redenen om een bezoekje te brengen aan de Sinksenfoor. 37 dagen aan een stuk kan jong en oud komen genieten van de spectaculaire attracties en smullen van al het lekkers dat de bekendste foor van Vlaanderen te bieden heeft. Wie nog geen plannen heeft voor het lange pinksterweekend, is meer dan welkom op Spoor Oost voor de start van de Sinksenfoor.’ Als peter van de Sinksenfoor kozen de foorkramers dit jaar voor Tom Waes, die als kind al fan was en toen met zijn ouders vanuit Edegem afzakte naar de grote kermis in de stad.

​Er zijn drie grote ingangen: ingang Noord aan de hoek Schijnpoortweg-Noordersingel is de hoofdingang, met een ruime fietsenstalling. Ingang Oost ligt op de Noordersingel zelf, en komt centraal op het terrein uit. Aan de ingang zelf zijn er taxistandplaatsen en enkele parkeerplaatsen voor mensen met een beperking voorzien. Hier is géén fietsenstalling. Aan de overkant ligt de autoparking. Ingang Zuid ligt aan de Buurtspoorweglei en heeft een grote fietsenstalling.

De foor is op weekdagen, behalve op woensdagen, vanaf 16 uur open. Op woensdagen en in het weekend al vanaf 14 uur. Op vrijdagen is iedereen welkom tot 1 uur ’s nachts, dat is een uur minder lang dan vorig jaar. Op zaterdagen tot 2 uur ’s nachts. Op alle andere dagen eindigt de kermis om middernacht (uitzondering: pinksterzondag).

Er gelden op de Sinksenfoor strenge geluidsnormen en er is permanent toezicht. Toezichters voeren controles uit op het vlak van brandveiligheid, geluid, licht en overlast. Vanaf 22 uur  wordt het geluidsniveau beperkt tot een maximum van 75 dB(A), vanaf 23.30 uur tot 70 dB(A). De geluidsmetingen worden regelmatig uitgevoerd en een halfuur voor sluitingstijd moeten de geluidsbronnen stil zijn. Elke dag vanaf de opening tot na sluitingstijd zijn stadstoezichters en politie in uniform en in burger aanwezig op het terrein en in de omgeving. Zij zien erop toe dat alles veilig en zonder overlast verloopt.

​Op  https://www.slimnaarantwerpen.be/nl/werken-events/bereikbaarheid-sinksenfoor-antwerpen-27-mei-tot-en-met-2-juli-2023 vinden bezoekers uitgebreide informatie om hun reisweg naar de Sinksenfoor uit te stippelen. De webpagina bevat ook een plannetje van het terrein, een schema met wandelafstanden en één van het openbaar vervoer.

Foto’s Ronny MULLENS

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten