• 13/06/2024

Meer besmettingen maar geen zware zieken in Witte Mol, filmseizoen begint

MOL – Na de eerste dag van de eerste testronde zijn vier bijkomende besmettingen vastgesteld bij zorginstelling De Witte Mol. Dit brengt het totale aantal besmettingen op twintig: tien besmette zorggebruikers en tien medewerkers.

Na een week sluiting door quarantaine kan morgen afdeling Zandmanneke – het semi-internaat voor kinderen – opnieuw open. De overige zorggebruikers en medewerkers worden dan getest. De Witte Mol benadrukt het belang van de hoge vaccinatiegraad in de instelling, zeker met de deltavariant. Dankzij de vaccinaties blijft de besmettingscluster binnen de perken en verkleint drastisch het risico op zware ziekte en ziekenhuisopname.

De vier bijkomende besmettingen situeren zich allemaal bij medewerkers. Gelukkig leiden ze niet tot extra leefgroepen die in quarantaine moeten. De betrokken medewerkers werken bij de leefgroepen die al in quarantaine verblijven. De zorggebruiker die naar het ziekenhuis moest voor bijkomende medische opvolging, verblijft inmiddels opnieuw in De Witte Mol. Van de overige besmette zorggebruikers zijn nog een aantal matig ziek. Na enkele dagen serieus verhoogde koorts en hoesten, gaat het nu stapsgewijs beter. Onder de medewerkers geldt een wisselend ziektebeeld. Sommigen vertonen matige ziektesymptomen, anderen zijn helemaal niet ziek. Morgen worden de overige medewerkers en zorggebruikers getest. Nadien heeft De Witte Mol een volledig beeld van de situatie. Deze dubbele testronde wordt na een week herhaald.

De Witte Mol dankt alle zorgmedewerkers voor hun inspanningen de afgelopen dagen. ‘Ze leveren fantastisch werk in het verzorgen en bijstaan van onze zorggebruikers. Daarbij benadrukken we het belang van de vaccinaties. Zonder hoge vaccinatiegraad zou onze zorginstelling ongetwijfeld veel sterker getroffen zijn, zowel op vlak van aantal besmettingen als ziektebeeld. De vaccinaties hebben gegarandeerd meerdere ziekenhuisopnames of erger vermeden, zeker gezien de verhoogde kwetsbaarheid van sommige van onze zorggebruikers’, laat de directie nog weten.’

Cultuurcentrum ’t Getouw start op woensdag 15 september opnieuw met filmvertoningen. De eerste film op de agenda is ‘De slak en de walvis’, een Nederlands gesproken film voor kinderen vanaf vier  jaar. De filmvertoningen vinden telkens plaats in Zaal ’t Getouw, Molenhoekstraat 2. Je kan je tickets vooraf bestellen via www.getouw.be of aan de ticketbalie in Schouwburg Rex, Smallestraat 2. Volwassenen betalen zes euro, wie jonger is dan 23 betaalt drie euro. Ontdek welke films er nog zitten aan de komen op www.getouw.be.

Cultuurcentrum ’t Getouw verkoopt voor de films genummerde plaatsen. Bij filmvertoningen gaat de kassa open vanaf een halfuur voor aanvang van de vertoning. De film ‘De slak en de walvis op woensdag 15 september begint om 14 uur. Het einde is voorzien om 14u.50. Met de beurtenkaart kan je zes keer naar de film voor 30 euro. De beurtenkaart is niet persoonsgebonden en blijft geldig tot één jaar na aankoop. Een filmabonnement kost 60 euro en geeft je tot het einde van dit seizoen toegang tot de reguliere filmvertoningen van het cultuurcentrum. Er wordt in de zaal geen eten en drinken toegelaten. Bij filmvertoningen op maandag- en donderdagavond zorgt een team vrijwilligers voor de uitbating van het cultuurcafé en dit tussen 19u15 en 23u20. (EM) )

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten