• 14/07/2024

Medewerkers van ZNA leveren bikkelharde strijd tijdens kampioenschap telefoonwerpen

ANTWERPENDe medewerkers van Ziekenhuis Netwerk Antwerpen nemen deze week deel aan het kampioenschap telefoonwerpen van het ziekenhuis. Voor het eerst gebeurt dat op negen sites. Met de wedstrijd zet ZNA het belang van werkplezier en deconnectiviteit in de kijker.

Bij de vorige editie op vier sites waagden meer dan 400 medewerkers hun kans. Voor het kampioenschap gooien de medewerkers met onherstelbare draagbare telefoontoestellen. Na afloop worden de toestellen gerecycleerd.

Diederik Van Noten, algemeen directeur HR: ‘Na de succesvolle eerste editie in 2022 kregen we heel wat positieve reacties. Op algemene aanvraag organiseren we daarom een nieuw kampioenschap. Het telefoonwerpen is een ontspannende onderbreking van de werkdag – er wordt veel gelachen – en draagt bij aan het werkplezier en de teamgeest. We hopen op meer dan 600 deelnemers.’

Heidi Luypaert van het organiserende Team Welzijn: ‘Dat we met een draagbare telefoon gooien, heeft ook een symbolische betekenis. De telefoon is zo vergroeid met ons dagelijks leven en onze job, dat we continu getriggerd worden en haast niet meer deconnecteren. Als het letterlijk weggooien van de telefoon via dit kampioenschap een momentje van ontlading en plezier kan brengen, dragen we daar graag aan bij. Bovendien is de draagbare telefoon heel geschikt hiervoor: hij is compact, heeft een goed gewicht en ligt goed in de hand.’

Afhankelijk van de ruimte op de site zijn er twee mogelijke opdrachten. Bij voldoende ruimte gooien de deelnemers op een terrein dat is opgedeeld in vakken met punten. Hoe verder het vak waarin iemand gooit, hoe meer punten. Wie buiten het speelveld gooit, krijgt geen punten. ​ ​ ​ ​ ​

Bij beperkte buitenruimte gooien de deelnemers vanop vier meter afstand naar een ‘Twister’-speelveld (zoals het gelijknamige gezelschapsspel). Elke kleur heeft een bepaalde waarde. Wie op de vooraf opgegeven kleur mikt, scoort dubbele punten.

Per site is er een trofee voor de medewerker met de hoogste score: een vergulde ‘gouden’ draagbare telefoon.


Negen ZNA-sites nemen deel aan het kampioenschap, verspreid over de week. Om zoveel mogelijk collega’s te laten deelnemen, overlapt de wedstrijd de ochtend- en avondshift. Vandaag is het de beurt aan ZNA Middelheim – waar deze beelden werden genomen – en ZNA Hoge Beuken.

Morgen  wagen de medewerkers van ZNA Sint Erasmus, ZNA Sint Elisabeth, Kaai 142, ZNA Plantin en het Centraal magazijn hun kans. Op donderdag 8 juni treden de medewerkers van ZNA Stuivenberg en ZNA Jan Palfijn aan.

Foto’s Ronny MULLENS

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten