• 14/06/2024

Medewerkers van lokaal bestuur Laakdal, Puurs Sint-Amands en Schoten genomineerd

ANTWERPEN – Op donderdag 27 oktober vindt de eerste editie van de Servantes Award plaats in Aalst. De prijs zorgt voor een positieve erkenning van professionals bij lokale besturen. Dieter De Kerpel, managing partner van Servantes: ‘De vakkennis en jobprofielen van medewerkers van lokale besturen zijn bijzonder divers. Wat de local civil servants wél allemaal gemeen hebben, is dat zij onze lokale samenleving goed doen draaien. Daarom verdienen ze een mooie hommage.’ Er vallen tijdens de uitreiking winnaars in de prijzen in drie categorieën: Nieuwkomer, Loopbaan en Team. Ook de eerste resultaten van het onderzoek Servantes Barometer, met informatie over in-, door- en uitstroom van deze medewerkers, worden tijdens het event voorgesteld.

Met de Servantes Award wordt er een nieuwe onderscheiding in het leven geroepen die specifiek gericht is op medewerkers van lokale besturen. Servantes is specialist in het inschakelen van tijdelijke professionals voor steden en gemeenten. Via de Servantes Award en de bijhorende Barometer wil de organisatie bijdragen aan kennis over en de opwaarding van professionals van lokale besturen. Want er is nood aan positieve aandacht voor deze local civil servants. Voor de provincie Antwerpen werden volgende personen genomineerd: Mia Goos (administratief medewerker in Laakdal, categorie loopbaan), het team burgerzaken van Puurs Sint-Amands en Dirk Vercammen (diensthoofd milieudienst in Schoten, categorie loopbaan).

De Kerpel: ‘We willen positieve aandacht vestigen op werken bij lokale besturen. Je kan er unieke functies uitoefenen ten dienste van het bestuur en van de lokale gemeenschap. In de diverse kandidaturen zien we dat collega’s en medewerkers geëerd worden omwille van hun professionele gedrevenheid. Duizenden mensen werken met hart en ziel in de sector en ze verdienen het om trots te zijn op hun job en hun prestaties.’

Bart Somers (Open Vld), Vlaams minister van Binnenlands Bestuur en Bestuurszaken: ‘Burgers vertrouwen hun lokaal bestuur. Onze steden en gemeenten scoren in de vertrouwenspoll dubbel zo goed als de Vlaamse, en zelfs drie keer zo goed als de federale regering. En dat vertrouwen hebben ze de afgelopen jaren dubbel en dik verdiend. Denk maar aan het coronabeleid, waarover de meningen uiteen lopen. Maar over één ding is iedereen het eens: de vaccinatiecampagne was een succes. Waarom? De vaccinatiecentra werden lokaal uitgebaat, dicht bij de mensen. Wel, dat vertrouwen in onze lokale besturen, dat is niet meer of niet minder dan een appreciatie voor de inzet van de mensen die lokaal elke dag het beste van zichzelf geven. Een event dat deze local civil servants in de kijker zet, is dan ook meer dan verdiend.’

In totaal zijn er kandidaturen van 30 lokale besturen in de running als kanshebber voor de prijs: Nieuwkomer, Loopbaan of Team. De top drie wordt per categorie verkozen door de jury van onafhankelijke experts. De profielen van de kandidaten zijn bijzonder divers, van algemeen directeur tot jurist, onthaalbediende, verantwoordelijke van de groendienst of van een woonzorgcentrum, preventieadviseur, tot communicatie- OCMW- en eco-teams. De winnaars ontvangen een kunstwerk waarin het beeld van een stad of gemeente weerspiegeld wordt van ontwerper Rik Verhaest (Erpe-Mere, alumnus van de Academie Beeldende Kunst Aalst en winnaar van de Valerius De Saedeleerprijs ’21-‘22). (EM / Foto VVSG)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten