• 14/06/2024

Mededeling burgemeester van Mol in verband met brand in Lommel

MOL – Inwoners die roetneerslag willen melden na de brand van vrijdagavond 18 maart in Lommel, kunnen dat via www.lommel.be/meldingen. De brand startte rond 22 uur en moest nog tot diep in de nacht geblust worden. Volgens de brandweerzone Noord-Limburg was er nooit gevaar voor de omgeving.

Burgemeester Wim Caeyers (CD&V, zie foto) van Mol: ‘Het ging om houtafval waarbij geen giftige stoffen vrijkwamen. De rook kwam wel tot in onze gemeente en mogelijk hebben onze inwoners ook last van roetneerslag. Zo ja, geef dat dan door via het meldingsformulier van de stad Lommel. Zij houden je verder op de hoogte.’

Breek jij je hoofd over je energiefactuur? Neem dan deel aan de energiedagen. Op woensdag 23 maart organiseert lokaal bestuur Mol om 14 uur (in zalen 1 en 2 in Ten Hove, Jakob Smitslaan 26) en om 19.30 uur (in zaal ’t Getouw aan de Molenhoekstraat 2) een gezamenlijk infomoment rond energie. Je krijgt info over energiefacturen, de V-test, groepsaankopen, premies en leningen.

Op donderdag 24 maart kan je na afspraak terecht voor een individueel gesprek om je energietarief en mogelijke premies te bekijken. Interesse? Schrijf dan snel in, er zijn nog vrije plaatsen. Inschrijven voor het gezamenlijk infomoment op 23 maart doe je via www.gemeentemol.be/energie, voor 24 maart maak je een persoonlijke afspraak via 014 33 16 00. Men beantwoordt alle gemeenschappelijke vragen. Zijn de vragen erg specifiek of te diepgaand, dan verwijst men je door naar een persoonlijke afspraak.

Er is ook een Energiedag voorzien voor wie met individuele vragen zit en wel op donderdag 24 maart. Je bent na afspraak welkom tussen 9 en 12 uur of 13 en 16 uur met al je individuele en specifieke vragen rond energie: over de groepsaankoop groene energie, om je energietarief te bespreken en om te bekijken op welke premies je beroep kan doen en dit in het Sociaal huis, Jakob Smitslaan 24 (zalen 8 en 9). Je brengt je jaarfactuur elektriciteit en gas mee.

Als je zonnepanelen hebt, ook de gegevens van je omvormer (piekvermogen) meebrengen . Je maakt hiervoor een afspraak (uiterlijk op maandag 21 maart) op het nummer 014 33 16 00.

Vanaf maandag 21 maart tot en met vrijdag 8 april geldt in de Raafstraat in Mol Millegem een volledig doorgangsverbod door werken. Het verkeer wordt omgeleid via de Eksterstraat, Geelsebaan, Voort, Schalieschuurstraat, Raafstraat en loopt gedeeltelijk over Geels grondgebied. Fietsers en voetgangers kunnen de werkzone wel passeren. In de werkzone staan geen woningen. De enkele bewoners buiten de werkzone die hinder ondervinden, worden door het gemeentebestuur vooraf tijdig op de hoogte gebracht.

Tijdens de werken wordt de rijbaan over de ganse lengte verbreed. Dit gebeurt door aan beide zijden van de Raafstraat grasdallen aan te leggen. Door de smalle rijbaan rijden auto’s bij het passeren van een tegenligger op dit moment in de berm. Hierdoor ontstaan er gaten in de onverharde berm die dan telkens opnieuw moeten opgevuld worden. Door grasdallen aan te leggen, kiest het gemeentebestuur voor een structurele oplossing. (EM)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten