• 27/05/2024

Mechelse Zandpoortvest krijgt er een terraszone bij

MECHELEN -Mechelen is een dynamische horecastad waar ook het studentenleven volop in de lift zit. Om hier volop op in te spelen richten we de zone aan de binnenkant van de vesten alvast in als terraszone. De terraszone krijgt groenvakken met prairieplanten, zitbanken en picknicktafels. De inrichting van deze terrassen is gelijkvormig aan hoe ze in de definitieve aanleg geplaatst zullen worden. De terraszone ondersteunt de horecazaken en school Thomas More in de dichte omgeving, om de leefbaarheid van de stad te verhogen.

“Aan de Zandpoortvest ontstaat een bruisende omgeving, met recente geopende horecazaken in lijn met het studentenleven aanwezig bij Thomas More, een school in volle groei. Het is een dynamiek die we vanuit de stad maximaal willen ondersteunen door de inrichting van het openbaar domein daar functioneel op af te stemmen. Ruimte maken voor de horecazaken, zitplekken en aangename terrassen voor studenten en Mechelaars dragen bij aan een leefbare stad. We benutten op deze manier het potentieel van de Zandpoortvest, die een aangename plek wordt om te vertoeven. Naast de Vismarkt en de stationsbuurt is dit een plek in de stad waar we het uitgaansleven alle kansen willen geven.”, zegt schepen voor stadsontwikkeling Greet Geypen.

Het aanleggen van de terraszone aan Zandpoortvest is één deel van de kwalitatieve transformatie en opwaardering van de Vesten. De Zandpoortvest werd naar voor geschoven als deelgebied om de tijdelijke heraanleg van de vesten tastbaarder te maken. De materialen die gebruikt worden geven reeds een algemene indruk over welke onthardingen, straatmeubilair en heraanleg de opgewaardeerde vesten zullen krijgen in de loop van de volgende jaren. 

“De keuze qua materiaal voor de terraszone is gevallen op een combinatie van geslepen en gestraalde betonstraatstenen. Het voetpad, de terraszone en de laad- en loszone langs de Zandpoortvest zal met deze materialen worden aangelegd, waarbij de bestaande boomvakken worden uitgebreid en aangeplant met prairieplanten. Tussen deze groenvakken worden zitbanken en picknickbanken voorzien. De voorziene betonstraatstenen hebben een mengeling van vier kleuren (lichtgrijs, middengrijs, lichtbruin en zandkleur). Aannemer Willemen schat de werken op zo’n 290.000 euro”, zegt schepen voor openbare werken Patrick Princen.

“Aan de terraszone plaatsen we vier picknickbanken en zes zitbanken met rugleuning, het standaardmodel van de stad”, vult schepen voor stadsvernieuwing Greet Geypen aan. “De picknicktafels komen er in staal en hout, we houden rekening met de wensen van de ouderenraad op vlak van toegankelijkheid. De terraszone aan Zandpoortvest wordt een aangename, groene en toegankelijke plek in de stad.”

Foto stad Mechelen

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten