• 16/07/2024

Mechelse handelaars slaan dit weekend handen in elkaar voor herfstbraderie

MECHELEN – De Mechelse handelaars slaan de handen in elkaar om de Herfstbraderie te organiseren. Op vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5 september, zetten de winkeliers hun kramen buiten. Ook kan je op de koopzondag van 5 september de Mechelse winkelstraten een bezoekje brengen.

Handelsvereniging Mechelen MeeMaken organiseert dit weekend de Herfstbraderie. De succesformule blijft ongewijzigd: de Mechelse handelaars bieden in feestelijke kraampjes hun artikelen met mooie kortingen aan. Daarnaast zijn er ook de kramen van externe standhouders, met een aanvulling op het rijke kwaliteitsvolle aanbod dat er al in Mechelen aanwezig is. Er zullen in totaal 65 Mechelse winkelzaken deelnemen en veertien externe standhouders. In totaal zullen er dus 79 standen meedoen aan de braderie in de binnenstad.

Geert Millis, voorzitter van Mechelen MeeMaken: ‘Snuister tussen de sfeervolle kraampjes en stil je honger en dorst op een terrasje bij een van de vele horecazaken die Mechelen rijk is. Als afsluiter van de zomervakantie zetten we in Mechelen de bloemetjes nog een keer buiten tijdens onze Herfstbraderie. Denk hierbij aan koopjes, feest in de straat en terrasjes in een deugddoende nazomer.’

Met de vakantie achter de rug, het nieuwe schooljaar en het herfstweer voor de deur is de Herfstbraderie hét moment bij uitstek om je kleerkast, huis of kids klaar te stomen voor het najaar. De Mechelse handelaars ontvangen je met open armen op vrijdag en zondag van 12 uur tot 18 uur. Op zaterdag kan je al komen rondkuieren tussen de kraampjes vanaf 10 uur. Elke braderiedag tussen 13 en 17 uur zal een brassband de Mechelse winkelstraten opfleuren.

Greet Geypen (Open Vld), schepen van economie: ‘Het afgelopen jaar is het online winkelen goed ingeburgerd. Toch blijft het persoonlijk contact met de handelaar en het advies dat je krijgt bij een aankoop, heel belangrijk. Evenementen zoals de Herfstbraderie brengen wat meer sfeer en plezier in de stad. Het is tevens een ideaal moment om het contact met onze lokale ondernemers, terug aan te halen.’ Uiteraard valt er tijdens dit shoppingweekend nog veel meer te beleven dan alleen maar winkelen. Je kan je shoppingtrip combineren met een bezoekje aan een museum, bezienswaardigheid of een stadswandeling in Mechelen. Om de bereikbaarheid van het winkelcentrum optimaal te garanderen, rijdt de gratis Shopping Shuttle dit weekend zowel op zaterdag (van 9 uur tot 19 uur) als op zondag (van 13 uur tot 18 uur) tussen de P+R Nekker en het winkelcentrum. Alle Mechelenbons met vervaldatum in 2020 en 2021 zijn verlengd tot 31 december. De Herfstbraderie is een ideaal moment om deze Mechelenbons te gebruiken.

De werken aan het nieuwe Mechelse station blijven vorderen. Zoals elke werf brengen ook deze werken een inname van openbaar domein en mogelijke hinder, zoals toegenomen parkeerdruk, mee voor de omwonenden. Om die hinder tot een minimum te beperken ging het stadsbestuur daarom in gesprek met NMBS om een parkeeralternatief te voorzien. In overleg met de NMBS werden een kleine 2 000 brieven bedeeld bij de Mechelaars die in de stationsbuurt wonen en waarin staat dat ze vanaf 1 september tijdelijk kunnen genieten van een parkeervoordeel in de stationsparking. (EM)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten