• 20/06/2024

Mechelse handelaars delen liefdesbrieven uit, gratis ketelonderhoud

MECHELEN – Mechelen roept de liefde uit. Tijdens het valentijnsweekend kun je niet alleen shoppen, maar ook genieten van een hartverwarmend extraatje. Wie komende vrijdag of zaterdag in Mechelen komt winkelen, kan wel eens naar huis gaan met nieuwe artikelen én blozende kaken. De Mechelse handelaars en horeca-uitbaters delen meer dan 100 000 liefdesbrieven uit, speciaal voor hun klanten.

Love is in the air, en dat mag je letterlijk nemen. In de Mechelse winkelstraten kan je niet om de lichtornamenten heen die de warme boodschap van Valentijn doorgeven aan elke  inwoner, passant, werknemer, leverancier, toerist en shopper. Maar daar blijft het niet bij. Bij elke winkel en horecazaak in Mechelen word je op vrijdag 10 en zaterdag 11 februari verrast met een mooie liefdesverklaring, geschreven door de ‘straten’ zelf.

Geert Milis (rechts op de foto), voorzitter van de handelaarsvereniging Mechelen MeeMaken: ‘Officieel zijn de brieven geschreven door onze straten zelf, officieus door een creatieve medewerker van de dienst Economie van de stad, die nauw met ons samenwerkt. De liefdesverklaringen van de winkelstraten zijn op maat gemaakt van de straat  en zet de liefde van ons kernwinkelgebied voor de shopper in de verf. Want het zijn de shoppers die het hart van ons bloeiend winkelcentrum harder doet slaan.’ Er zijn vier verschillende brieven te verzamelen op de diverse plaatsen. Zo zal je bij je aankopen in de Onze-Lieve-Vrouwestraat een andere liefdesverklaring krijgen dan wanneer je bijvoorbeeld in de Geitestraat gaat winkelen.

De liefdesbrieven zijn een symbolische verklaring van de liefde voor de stad en tonen de harde werkzaamheden achter de schermen om het winkelgebied opnieuw te transformeren. Milis: ‘Liefde is een werkwoord en dat geldt evengoed voor onze winkelstraten. Om onze shoppers en ondernemers te blijven aantrekken, is het nodig om onze winkelstraten een nieuwe look and feel te geven.’

Greet Geypen (Open Vld, links op de foto), schepen van economie: ‘Het is niet toevallig dat er vier verschillende brieven verschijnen over het hele centrum. In de Onze-Lieve-Vrouwestraat zijn de nutswerken voorafgaand aan de heraanleg gestart, in de Geitestraat worden op dit moment de laatste stenen gelegd en op de IJzerenleen creëerden we een belevingsstrook. Om onze stad aantrekkelijk te maken en te houden, is het nodig om onze winkelstraten een nieuwe look and feel te geven. Als binnenkort het tweede deel van de Onze-Lieve-Vrouwestraat helemaal heraangelegd is, kunnen we spreken van een volledige vernieuwing van ons winkelgebied. Handelaarsorganisatie Mechelen MeeMaken is een belangrijke partner in dit verhaal en zorgt net zoals nu, met regelmaat voor creatieve acties.’ Er zijn vier verschillende liefdesbrieven te verzamelen bij de verschillende winkel- en horecazaken.

Binnen de campagne ‘Check-je-ketel, die inwoners informeert over manieren om veiliger en zuiniger te verwarmen, start Stad Mechelen nu ook met de inschrijvingen voor gratis ketelonderhoud bij de meest kwetsbare groepen. In samenwerking met IGEMO werd hiervoor een aannemerspoule aangelegd. Naast ketelonderhoud, zullen zij ook de ketel, thermostaat en radiatorkranen bijstellen. Vandaag gaat ongeveer 75 procent van ons energieverbruik naar verwarmen: 60 procent voor de woning zelf en vijftien procent voor sanitair warm water. Dat weegt door op de factuur en op het klimaat. Met kleine aanpassingen kun je al een groot verschil maken.

Het project Check-je-ketel kadert in de warmtestrategie van Stad Mechelen, waarover meer op https://mechelen.us18.list-manage.com/track/click?u=8b0e03183f70007b5a0569669&id=9b1ff9c991&e=931bb9c9c1. De financiering gebeurt door SHIFFT en VEKA. Alle info over de campagne vind je op https://klimaatneutraal.mechelen.be/check-je-ketel. Inschrijven voor een gratis onderhoud kan via https://stekr.be/ons-aanbod/energie/checkjeketel/, welke gezinnen hiervoor in aanmerking komen, is terug te vinden via https://stekr.be/ons-aanbod/energie/energiescan/. (EM / Foto Stad Mechelen)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten